Specialisatie Lichaamswerk en seksualiteit

Specialisatie Lichaamswerk En Seksualiteit

Deze scholing is een leerproces over de bewustwording van en de omgang met erotiek in (tegen-) overdracht in de praktijk van zorgverleners. Het belang van deze training blijkt uit de geschiedenis van klachten, uitspraken en maatregelen t.a.v. zorgverleners in de achterliggende jaren. Afspraken, vastgelegd in o.a. beroepscodes van de diverse zorgdisciplines, blijken onvoldoende en staan regelmatig ter discussie. In combinatie met emotioneel lichaamswerk en ademtherapie ontwikkel je meer zicht op deze thematiek en leer je technieken die je als therapie kunt inzetten.


{show accesslevels="Studenten"}

Studenten die deelnemen aan de opleiding (lichaamsgerichte) Hypnotherapie bij HypenZo, kunnen een korting krijgen van 50% op deelname aan een scholing of specialisatie. Voorwaarde hiervoor is dat je geen STAP-budget aanvraagt. Dan wordt de korting direct verrekend met de kosten. Vraag je deze wel aan, dan dien je gelijk het gehele bedrag te voldoen. Krijg je achteraf toch geen STAP-budget, dan kun je een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en krijg je 50% van de aanbetaling teruggestort. Bij het inschrijven wordt je de vraag gesteld of wel of geen STAP-budget aanvraagt!

{/show}

Verborgen verleidingen en overdracht en tegenoverdracht

Cliënten kunnen soms de aandacht die ze van de therapeut ontvangen verwarren met seksualiteit en er kunnen verliefde gevoelens ontstaan. De therapeut leert deze verleidingen in een vroeg stadium te herkennen, het eigen gedrag te onderzoeken én leert hoe met deze patronen in de therapeutische situatie moet worden omgegaan. Hierdoor wordt de veiligheid in de therapeutische situatie een vanzelfsprekendheid en zijn waarborgen geschapen om deze uitdagingen bespreekbaar te maken en zo nodig zelfs om te zetten in onderdelen van het behandelplan. De therapeut voelt zich hierdoor zeker in zijn praktijk, terwijl de cliënt een vanzelfsprekende veiligheid in diezelfde omgeving ervaart.

Emotioneel lichaamswerk

In deze module maak je d.m.v. lichaamsgerichte oefeningen kennis met verschillende aspecten van Emotioneel lichaamswerk en krijg je een aantal handvatten aangeboden die je kunt gebruiken in je therapie, coaching of training.

Aan het eind van de module Emotioneel lichaamswerk:

  1. Heeft de student zelf ervaren wat aarden, ademen, bewegen, en voelen met je doet.
  2. Weet de student hoe het voelt om contact te hebben met (bewust te zijn van) zijn/haar hele lichaam.
  3. Heeft de student inzicht in hoe emoties zich kunnen vastzetten in het lichaam.
  4. Heeft de student inzicht in hoe vastgezette emoties zich kunnen uiten in fysieke en psychische klachten.
  5. Heeft de student inzicht in hoe fysieke en psychische klachten kunnen verminderen en/of oplossen door vastgezette emoties te doorleven.
  6. Kan de student enkele basiselementen uit Emotioneel lichaamswerk toepassen in therapie, coaching en counseling.

Ademtherapie

Ademen is essentieel om te leven. Toch staan we er niet zo vaak bij stil omdat het automatisch gaat. Deze module maakt duidelijk hoe groot de invloed van ademen is op lichaam en geest. Het volgen van deze module zal je kijk op ademhaling voor altijd veranderen. Je leert hoe ademhaling kan helpen om meer balans en veerkracht in het leven te krijgen. Je krijgt inzicht in het enorme belang van functioneel ademen. Therapeuten en coaches leren om disfunctionele adempatronen en de negatieve gevolgen daarvan bij een cliënt te herkennen. Daarnaast worden verschillende handvatten aangereikt die direct ingezet kunnen worden om ademhaling als onderdeel van het therapeutisch proces te gebruiken.

Rooster:

  • Ademtherapie compleet
  • Emotioneel lichaamswerk
  • Verborgen verleidingen en overdracht en tegenoverdracht

Aanvraag STAP-budget is mogelijk.

Klik hier voor de voorwaarden en aanvraagdata
Startdatum n.n.b.
Annuleren uiterlijk op 31-12-2099
Prijs per persoon € 1.000
Opleiding-ID 1010O4550
Lestijden 10:00 - 17:00
SBU klassikaal 42 SBU
Percentage theorie 25 - 50 %
Aantal dagen 7
Locatie Locatie
Doelgroep
Leerdoelen per niveau

Klik op de naam of foto voor meer informatie over Desiree Bastin

Klik op de naam of foto voor meer informatie over Ellen van der Helm

Klik op de naam of foto voor meer informatie over Jan Barendrecht.

HypenZo is aangesloten bij: