Specialisatie Het kind in jezelf terug vinden

Specialisatie Het Kind In Jezelf Terugvinden

Deze achtdaagse specialisatie gaat uit van de visie dat wij als mens gedurende ons leven allemaal overlevingstechnieken hebben aangeleerd. We zijn ons er vaak niet van bewust waar onze postulaten en obsessoren vandaan komen. Er is bevrijding nodig van het innerlijk kind dat bepaalde gebeurtenissen niet goed heeft kunnen verwerken. Tevens is het belangrijk dat we de veiligheid ervaren als volwaardig volwassen mens die zich vrij beweegt in de wereld zonder belemmerd te worden door de gebeurtenissen uit het verleden (ons innerlijk kind). In combinatie met

...

Deze specialisatie gaat uit van de visie dat wij als mens gedurende ons leven allemaal overlevingstechnieken hebben aangeleerd. We zijn ons er vaak niet van bewust waar onze postulaten en obsessoren vandaan komen. Er is bevrijding nodig van het innerlijk kind dat bepaalde gebeurtenissen niet goed heeft kunnen verwerken. Tevens is het belangrijk dat we de veiligheid ervaren als volwaardig volwassen mens die zich vrij beweegt in de wereld zonder belemmerd te worden door de gebeurtenissen uit het verleden (ons innerlijk kind). In combinatie met verlieskunde en het ademwerk zorgt ervoor dat we trauma’s en onderliggende problemen uit onze jeugd goed kunnen verwerken.

Verlieskunde

We krijgen allemaal te maken met rouw en verlies. Echt allemaal. Het hoort bij het leven.
Toch is het in Nederland nog steeds een taboe en vinden we het vaak lastig om erover te praten. We leren niet hoe we om kunnen gaan met verlies.
Dat we het niet op hoeven lossen, niet eens op kunnen lossen.
Dat het iets is wat je met je meedraagt in de rest van je leven.
Dat het heel normaal is.

"Rouw is een normale reactie van normale, evenwichtige mensen", aldus Manu Keirse.

Wat is Verlieskunde?

Een ingrijpend verlies zet je leven op zijn kop
Het verliezen van iets of iemand die je dierbaar is, zet je leven op zijn kop. Je moet zoeken naar een nieuwe balans in je leven met daarbij ruimte voor zowel het verdriet en gemis, als voor het leven dat verder gaat. Vaak denken we bij rouw als eerste aan het verlies van een dierbare, maar rouw ontstaat veel breder. Denk bijvoorbeeld aan verlies van gezondheid of van werk. En zeker ook als er een relatie verloren gaat of dreigt te gaan. Dat kan zijn in geval van relatieproblemen, een scheiding of als het contact verbroken wordt met iemand die belangrijk voor je is.

Verlieskunde: hulp bij loslaten

  • Rouwen gaat niet over loslaten. Het gaat er juist om dat je een nieuwe verbinding aangaat. Je hoeft niet te vergeten of een plekje te geven. Je leert om jouw verlies met je mee te nemen in jouw leven, om er mee om te gaan.
  • Rouw en relaties zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, omdat ze enorm veel invloed op elkaar hebben. Je rouwt altijd in relatie tot anderen. Maar dat vraagt nogal wat van jou en van de ander.
  • Zakelijk is het belangrijk dat medewerkers zich gezien, gehoord en erkend voelen in hun verlies, in hun verdriet en rouw. Hiermee verklein je als werkgever de kans op uitval van de medewerker.

Verlieskunde als ondersteuning bij verlies van gezondheid, werk, relatie of een naderende dood.
Hoe kun je mensen in je omgeving helpen in hun rouwproces? En hoe doe je dat als hulpverlener? Hoe ver ben jij met jouw eigen rouwproces(sen)?

Naast de psycho-educatie gaan we in deze bijscholing ook praktisch aan de slag. Door met elkaar in gesprek te gaan en aan de hand van oefeningen krijg je zicht op je eigen rouwproces en ervaar je hoe jij rouw herkent.

Wil je meer informatie over de scholing verlieskunde? Neem dan met ons contact op via het contactformulier?

 

Startdatum n.n.b.
Annuleren uiterlijk op 31-12-2099
Prijs per persoon € 1.100
Opleiding-ID 1010O6210
Lestijden 10:00 - 17:00
Percentage theorie 25 - 50 %
Aantal dagen 8
Locatie Locatie
Doelgroep
Leerdoelen per niveau

Verlieskunde

Klik op de naam of foto voor meer informatie over Desiree Bastin

Klik op de naam of foto voor meer informatie over Francis van Venrooij.

 

Klik op de naam of foto voor meer informatie over Monique van der Klooster.

 

HypenZo is aangesloten bij: