06 40429440

De kracht van specialisaties

Na het afronden van je (generalistische) opleiding ben je aan de slag gegaan in een therapeutisch centrum, instituut of mogelijk met je eigen praktijk.

Maar dat maakt je nog geen goede behandelaar. Je kunt het geleerde in de praktijk toepassen, maar dat betekent niet dat je bijvoorbeeld een bloeiende praktijk zal hebben.
Als lichaamsgerichte hypnotherapeut krijg je te maken met mensen met diverse problemen.

Maar in welke mate onderscheid je je hiermee van andere therapeuten? En hoe goed is dat voor je praktijk?
Wil je een praktijk met tevreden cliënten die je echt kunt helpen met hun problemen?

Dan is het een goed idee om je te specialiseren in het behandelen van bepaalde problemen.
Maar welke specialisatie past bij jou?
Gaandeweg heb je een voorkeur ontwikkeld voor een bepaalde doelgroep en je eigen stijl ontwikkeld.

Heb je al ontdekt welke hulpvragen je het beste behandeld en zelf veel voldoening uithaalt?

Specialisaties van HypenZo. Om je te helpen bij het maken van je specialisatie, hebben we een aanbod van specialisaties samengesteld. Er is vast wel een bij voor jou.

Specialisatie NLP en Verbinden

Specialisatie NLP en Verbinden

Verbindend communiceren helpt je om steviger in relaties te staan, om te zeggen wat je wilt én om te horen waar het de ander werkelijk om gaat. Het is een taal van mededogen waarmee we de machtsstrijd overstijgen en bewegen naar samenwerking en vertrouwen. Zo verloopt de communicatie ontwapenend, doeltreffend en verbindend. Je leert de taal van verbinding. Met deze methode ga je je eigen ontwikkeling aan en het is een prachtige ondersteuning bij het werken met relaties. Verbindend communiceren werkt ook in je relaties als jij het leert, maar de persoon tegenover je er niet bekend mee is.

Verbindend communiceren (VC), ook bekend als Geweldloze communicatie, richt zich op wat er leeft in mensen: gevoelens en behoeften. Het uitgangspunt daarbij is dat al onze handelingen worden ingegeven door de motivatie om onze behoeften te vervullen. VC is gebaseerd op het werk van de Amerikaanse psycholoog Marshall B. Rosenberg PhD. (1934 – 2015). Rosenberg heeft onder andere gestudeerd en gewerkt bij Carl Rogers, een van de grondleggers van de humanistische psychologie.

Meer informatie over Verbindend communiceren

In de tweedaagse lesmodule NLP in trance leer je om NLP-technieken en trancewerk als therapeut te integreren met als doel om verandering bij je cliënt op gang te brengen op het niveau van het onderbewuste. Door deze integratie beschik je over een krachtige methode om dieperliggende problematiek aan te pakken.

In deze lesmodule oefen je met diverse NLP-technieken, zoals het coachmodel, logische niveaus en gesprekstechniek van de neerwaartse pijl om op zijnsniveau (alchemistisch niveau) van integratie te gaan werken, en om onbewust bekwaam te worden. Vervolgens gaan we in trance werken met diverse NLP-interventies als tijdlijn, dissociatief en associatief werken, hulpbronnen verankeren en toevoegen, werken met delen, om effectief bij de onderliggende problematiek van de klacht te komen. Als therapeut leer je om de cliënt centraal te stellen en vanuit verbinding met jezelf en de rijke bron van het onderbewuste aan te voelen wat voor de cliënt helpend is.

Meer informatie over NLP in trance

Rooster:

  • Verbindend communiceren
  • NLP in trance

Aanvraag STAP-budget is mogelijk.

Klik hier voor de voorwaarden en aanvraagdata


 

Scholing-informatie

Startdatum Nog niet bekend
Maximaal aantal studenten 1
Prijs p.p € 750
NBVH Studiepunten 48
PSBK Studiepunten 6
Duur Acht dagen
Vooropleiding HBO
Theoriegedeelte 25 - 50 %
Locatie Locatie HypenZo
Categorie(ën) Specialisaties

Programma

Verbindend communiceren

Door Harry Vos

NLP in trance

Door Andrea Luijten

Docent(en)

Locatiekaart

HypenZo is aangesloten bij:

06 40429440

Lesdagen

vr - za - zo 10:00 - 17:00

Burgemeester Mollaan 34

5582 CK Waalre

BEROEPSOPLEIDING

HYPNOTHERAPIE