06 40429440

De kracht van specialisaties

Na het afronden van je (generalistische) opleiding ben je aan de slag gegaan in een therapeutisch centrum, instituut of mogelijk met je eigen praktijk.

Maar dat maakt je nog geen goede behandelaar. Je kunt het geleerde in de praktijk toepassen, maar dat betekent niet dat je bijvoorbeeld een bloeiende praktijk zal hebben.
Als lichaamsgerichte hypnotherapeut krijg je te maken met mensen met diverse problemen.

Maar in welke mate onderscheid je je hiermee van andere therapeuten? En hoe goed is dat voor je praktijk?
Wil je een praktijk met tevreden cliënten die je echt kunt helpen met hun problemen?

Dan is het een goed idee om je te specialiseren in het behandelen van bepaalde problemen.
Maar welke specialisatie past bij jou?
Gaandeweg heb je een voorkeur ontwikkeld voor een bepaalde doelgroep en je eigen stijl ontwikkeld.

Heb je al ontdekt welke hulpvragen je het beste behandeld en zelf veel voldoening uithaalt?

Specialisaties van HypenZo. Om je te helpen bij het maken van je specialisatie, hebben we een aanbod van specialisaties samengesteld. Er is vast wel een bij voor jou.

Specialisatie Transformatie van trauma en innerlijke overtuigingen

Specialisatie Transformatie van trauma en innerlijke overtuigingen

Door het werken met patronen die een persoon „vasthouden” in een probleem en het gebruik van specifieke oogbewegingen worden er nieuwe neurologische verbindingen gemaakt in de hersenen.
De combinatie van structuren in het IEMT-model biedt een frame om de volledige probleemervaring aan te pakken vanuit de belevingswereld van de cliënt, zelfs als deze niet in taal kan worden uitgedrukt.
IEMT kan zodoende met goed resultaat worden ingezet als een „content-vrije-tool” voor sterke overrompelende emoties en trauma en ook als „generatieve-tool” voor verandering op het niveau van identiteit.

Meer informatie over IEMT

Welke koers ga ik varen? Zal ik van de koers afwijken? Ga ik weer naar huis? Wat doe ik in zwaar weer? Wie zal ik om raad vragen? De denker? De durfal ? De criticus?

Het komt voor dat de kapitein van het schip het niet meer weet. Zeeziek is, of erg in de war van iets. Dan kan er zomaar een van de opvarenden (een van je zelven) het roer van hem overnemen. Dit kan bewust of onbewust gebeuren. Wanneer een onbewust copingsdeel je schip bestuurt is het soms lastig of niet mogelijk om zelf de regie weer over te nemen. Je voelt je dan niet helemaal jezelf. Hoe langer dat duurt, hoe slechter je jezelf gaat voelen! Dan kun je er de hulp bij halen van iemand die jou helpt om zélf weer het roer over te nemen. Die je bewust maakt van jouw zelven door middel van Voice dialogue.

Je leert jezelf (en je zelven) met behulp van Voice dialogue in snel tempo kennen. Voice Dialogue maakt je bewust van je innerlijke krachten. Deze methode brengt je verder als zorgverlener of therapeut én geeft je een fantastische methode om meer te werken. Voice dialogue bevordert de integratie van de delen in de persoon en geeft inzicht in je diepste zelf.

Meer informatie over Voice Dialogue

Al met al is deze specialisatie een verrijking voor mensen die werken of willen gaan werken met mensen in hulpverlening, coaching, maatschappelijk werk etc.

Rooster:

Aanvraag STAP-budget is mogelijk.

Klik hier voor de voorwaarden en aanvraagdata


 

Scholing-informatie

Startdatum Nog niet bekend
Maximaal aantal studenten 1
Prijs p.p € 1.200
NBVH Studiepunten 48
PSBK Studiepunten 6
Duur Acht dagen
Vooropleiding HBO
Theoriegedeelte 25 - 50 %
Locatie Locatie HypenZo
Categorie(ën) Specialisaties

Programma

Integral eye movement therapy (IEMT)

Door Hanneke van der Voort

Voice dialogue

Door Monique van der Klooster

Docent(en)

Locatiekaart

HypenZo is aangesloten bij:

06 40429440

Lesdagen

vr - za - zo 10:00 - 17:00

Burgemeester Mollaan 34

5582 CK Waalre

BEROEPSOPLEIDING

HYPNOTHERAPIE