06 40429440

De kracht van specialisaties

Na het afronden van je (generalistische) opleiding ben je aan de slag gegaan in een therapeutisch centrum, instituut of mogelijk met je eigen praktijk.

Maar dat maakt je nog geen goede behandelaar. Je kunt het geleerde in de praktijk toepassen, maar dat betekent niet dat je bijvoorbeeld een bloeiende praktijk zal hebben.
Als lichaamsgerichte hypnotherapeut krijg je te maken met mensen met diverse problemen.

Maar in welke mate onderscheid je je hiermee van andere therapeuten? En hoe goed is dat voor je praktijk?
Wil je een praktijk met tevreden cliënten die je echt kunt helpen met hun problemen?

Dan is het een goed idee om je te specialiseren in het behandelen van bepaalde problemen.
Maar welke specialisatie past bij jou?
Gaandeweg heb je een voorkeur ontwikkeld voor een bepaalde doelgroep en je eigen stijl ontwikkeld.

Heb je al ontdekt welke hulpvragen je het beste behandeld en zelf veel voldoening uithaalt?

Specialisaties van HypenZo. Om je te helpen bij het maken van je specialisatie, hebben we een aanbod van specialisaties samengesteld. Er is vast wel een bij voor jou.

Specialisatie Het kind in jezelf terugvinden

Specialisatie Het kind in jezelf terugvinden

Verlieskunde.
We krijgen allemaal te maken met rouw en verlies. Echt allemaal. Het hoort bij het leven. Toch is het in Nederland nog steeds een taboe en vinden we het vaak lastig om erover te praten. We leren niet hoe we om kunnen gaan met verlies. Dat we het niet op hoeven lossen, niet eens op kunnen lossen. Dat het iets is wat je met je meedraagt in de rest van je leven. Dat het heel normaal is. "Rouw is een normale reactie van normale, evenwichtige mensen", aldus Manu Keirse. Maar wat is rouw eigenlijk? En hoe ga je daar dan mee om? Wat zijn factoren die rouw kunnen belemmeren en hoe kun je daar mee aan de slag gaan? Hoe kun je een gezond rouwproces op gang brengen? Hoe kun je mensen in je omgeving helpen in hun rouwproces? En hoe doe je dat als hulpverlener? Hoe ver ben jij met jouw eigen rouwproces(sen)? Naast de psycho-educatie gaan we in deze scholing ook praktisch aan de slag. Door met elkaar in gesprek te gaan en aan de hand van oefeningen krijg je zicht op je eigen rouwproces en ervaar je hoe jij rouw herkent.

Meer informatie over Verlieskunde

Ademwerk
Ademen is essentieel om te leven. Toch staan we er niet zo vaak bij stil omdat het automatisch gaat.  Deze module maakt duidelijk hoe groot de invloed van ademen is op lichaam en geest. Het volgen van deze module zal je kijk op ademhaling voor altijd veranderen. Je leert hoe ademhaling kan helpen om meer balans en veerkracht in het leven te krijgen. Je krijgt inzicht in het enorme belang van functioneel ademen. Therapeuten en coaches leren om disfunctionele adempatronen en de negatieve gevolgen daarvan bij een cliënt te herkennen. Daarnaast worden verschillende handvatten aangereikt die direct ingezet kunnen worden om ademhaling als onderdeel van het therapeutisch proces te gebruiken.

Meer informatie over Ademwerk (basis)

Meer informatie over Ademwerk (verdieping)

Innerlijk kindwerk
Vanaf het moment van conceptie tot aan het +/- 21 levensjaar ontwikkelt de mens zich fysiek naar een uniek persoon. Onder andere genetische overerving, eigen ervaringen, cultuur en imprints bepalen hoe jij vandaag de dag naar jezelf en anderen kijkt. Waarden, overtuigingen, aangeleerde patronen en verdedigingsmechanismen zijn het filter waardoor we kijken en bepaald en beïnvloed onze interactie met de omgeving en anderen. Situaties in het heden kunnen onbewust een trigger worden naar ervaringen uit je jeugd en zonder dat je daar invloed op kan uitoefenen reageer je op een manier die toen werkte. Zo maken wij in ons volwassen leven nog steeds gebruik van verdedigingsmechanismen en patronen die nu niet altijd helpend, en vaak ook beperkend werken.
We kunnen pas op een volwassen manier met de ervaringen in het dagelijkse leven omgaan als wij nog aanwezige onverwerkte ervaringen uit onze jeugd vrijmaken. Ons lichaam heeft al deze ervaringen opgeslagen, en wacht op jou om het kind dat je was uit die ervaring te ontmoeten.
De gestagneerde levenskracht die bij deze ontmoeting vrijkomt bezit een groot potentieel en wijsheid die vanaf dat moment niet tegen maar mee gaat werken. Deze scholing draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de therapeut. Dat maakt de therapeut sterker en kan daardoor, met meer vertrouwen en met minder tegenoverdracht, met diepere en zware emotionele problematiek werken. 
De therapeut krijgt tools om een baken te zijn van veiligheid, zodat het emotionele innerlijke kind zicht durft te laten zien en de balans hersteld kan worden. Het doel van deze training is deels om verschillende passende technieken in te kunnen zetten ten behoeve van cliënten, op een volwassen en tegelijk speelse manier.  Zodat de cliënt zich op een veilige manier bewust kan worden van zijn of haar overlevingstechnieken, die mogelijk niet meer dienend zijn. Hierbij kan vanuit een veilige setting met de therapeut met compassie naar het innerlijk kind worden gekeken en deze bevrijden. Dit draagt bij aan een grotere zelfregie.

Meer informatie over Innerlijk Kindwerk

 

Rooster:

Aanvraag STAP-budget is mogelijk.

Klik hier voor de voorwaarden en aanvraagdata


 

Scholing-informatie

Startdatum 22-04-2023 10:00
Einddatum 08-10-2023 17:00
Maximaal aantal studenten 12
Prijs p.p € 1.100
NBVH Studiepunten 48
PSBK Studiepunten 6
Duur Acht dagen
Vooropleiding HBO
Theoriegedeelte 25 - 50 %
Locatie Locatie HypenZo
Categorie(ën) Specialisaties

Programma

Verlieskunde

22 en 23 april 2023

Door Francis van Venrooij

Ademwerk basis

10 en 11 juni 2023

Door Desiree Bastin

Ademwerk verdieping

18 juni 2023

Door Desiree Bastin

Innerlijk Kindwerk

6, 7 en 8 oktober 2023

Door Monique van der Klooster

Docent(en)

Locatiekaart

HypenZo is aangesloten bij:

06 40429440

Lesdagen

vr - za - zo 10:00 - 17:00

Burgemeester Mollaan 34

5582 CK Waalre

BEROEPSOPLEIDING

HYPNOTHERAPIE