06 40429440

De kracht van specialisaties

Na het afronden van je (generalistische) opleiding ben je aan de slag gegaan in een therapeutisch centrum, instituut of mogelijk met je eigen praktijk.

Maar dat maakt je nog geen goede behandelaar. Je kunt het geleerde in de praktijk toepassen, maar dat betekent niet dat je bijvoorbeeld een bloeiende praktijk zal hebben.
Als lichaamsgerichte hypnotherapeut krijg je te maken met mensen met diverse problemen.

Maar in welke mate onderscheid je je hiermee van andere therapeuten? En hoe goed is dat voor je praktijk?
Wil je een praktijk met tevreden cliënten die je echt kunt helpen met hun problemen?

Dan is het een goed idee om je te specialiseren in het behandelen van bepaalde problemen.
Maar welke specialisatie past bij jou?
Gaandeweg heb je een voorkeur ontwikkeld voor een bepaalde doelgroep en je eigen stijl ontwikkeld.

Heb je al ontdekt welke hulpvragen je het beste behandeld en zelf veel voldoening uithaalt?

Specialisaties van HypenZo. Om je te helpen bij het maken van je specialisatie, hebben we een aanbod van specialisaties samengesteld. Er is vast wel een bij voor jou.

Specialisatie Verborgen verleidingen in je praktijk

Specialisatie Verborgen verleidingen in je praktijk

Verborgen verleidingen in overdracht en tegenoverdracht
Deze scholing is een leerproces over de bewustwording van en de omgang met erotiek in (tegen-) overdracht in de praktijk van zorgverleners. Dat deze training belangrijk is, blijkt uit de geschiedenis van klachten, uitspraken en maatregelen t.a.v. zorgverleners in de achterliggende jaren.

Afspraken, vastgelegd in o.a. beroepscodes van de diverse zorgdisciplines, blijken onvoldoende en staan regelmatig ter discussie. In deze scholing kijken we terug naar het vroegst mogelijke ontstaan van patronen die op latere leeftijd leiden tot verborgen erotische verleidingen in de praktijk van zorgverleners en alle anderen die in nauw contact met mensen werken. De therapeut leert deze verleidingen in een vroeg stadium te herkennen, het eigen gedrag te onderzoeken en hoe met deze patronen in de therapeutische situatie kan of zelfs moet worden omgegaan. Hierdoor wordt de veiligheid in de therapeutische situatie een vanzelfsprekendheid en zijn waarborgen geschapen om deze uitdagingen bespreekbaar te maken en zo nodig zelfs om te zetten in onderdelen van het behandelplan. De therapeut voelt zich hierdoor zeker in zijn praktijk terwijl de cliënt veiligheid in de therapeutische relatie kan ervaren.

Meer informatie over Verborgen verleidingen in overdracht en tegenoverdracht

Regressietherapie is een belangrijk instrument om klachten bij de oorzaak aan te pakken, in het verleden. Daarbij kom je al gauw uit bij trauma. Trauma is een Grieks woord en betekent wond. De mate van ernst kan enorm variëren. Als je met regressietherapie gaat werken kun je ook bij ernstig trauma uitkomen. Het kan gaan om een enkele of meerdere indringende gebeurtenissen zoals misbruik of bijvoorbeeld een gebrek aan veilige bedding gedurende een langere periode. Hoe ga je daar dan mee om? Hoe kun je aanwezig blijven en een veilige sfeer bieden. Tijdens deze dagen leer je over trauma, technieken om ermee te werken en intuïtief te werken en je cliënt dat te bieden wat er nodig is.

Meer informatie over Regressietherapie en trauma

Ademwerk
Ademen is essentieel om te leven. Toch staan we er niet zo vaak bij stil omdat het automatisch gaat.  Deze module maakt duidelijk hoe groot de invloed van ademen is op lichaam en geest. Het volgen van deze module zal je kijk op ademhaling voor altijd veranderen. Je leert hoe ademhaling kan helpen om meer balans en veerkracht in het leven te krijgen. Je krijgt inzicht in het enorme belang van functioneel ademen. Therapeuten en coaches leren om disfunctionele adempatronen en de negatieve gevolgen daarvan bij een cliënt te herkennen. Daarnaast worden verschillende handvatten aangereikt die direct ingezet kunnen worden om ademhaling als onderdeel van het therapeutisch proces te gebruiken.

Meer informatie over Ademwerk (basis)

Meer informatie over Ademwerk (verdieping)

 

Rooster:

Aanvraag STAP-budget is mogelijk.

Klik hier voor de voorwaarden en aanvraagdata


 

Scholing-informatie

Startdatum 22-04-2023 10:00
Einddatum 18-06-2023 17:00
Maximaal aantal studenten 12
Prijs p.p € 950
NBVH Studiepunten 48
PSBK Studiepunten 6
Duur Acht dagen
Vooropleiding HBO
Theoriegedeelte 25 - 50 %
Locatie Locatie HypenZo
Categorie(ën) Specialisaties

Programma

Verborgen verleidingen in overdracht en tegenoverdracht

22 en 23 april 2023

Door Jan Barendrecht

Regressietherapie en trauma

20 en 21 mei 2023

Door Andrea Luijten

Ademwerk basis

10 en 11 juni 2023

Door Desiree Bastin

Ademwerk verdieping

18 juni 2023

Door Desiree Bastin

Docent(en)

Locatiekaart

HypenZo is aangesloten bij:

06 40429440

Lesdagen

vr - za - zo 10:00 - 17:00

Burgemeester Mollaan 34

5582 CK Waalre

BEROEPSOPLEIDING

HYPNOTHERAPIE