06 40429440

De kracht van specialisaties

Na het afronden van je (generalistische) opleiding ben je aan de slag gegaan in een therapeutisch centrum, instituut of mogelijk met je eigen praktijk.

Maar dat maakt je nog geen goede behandelaar. Je kunt het geleerde in de praktijk toepassen, maar dat betekent niet dat je bijvoorbeeld een bloeiende praktijk zal hebben.
Als lichaamsgerichte hypnotherapeut krijg je te maken met mensen met diverse problemen.

Maar in welke mate onderscheid je je hiermee van andere therapeuten? En hoe goed is dat voor je praktijk?
Wil je een praktijk met tevreden cliënten die je echt kunt helpen met hun problemen?

Dan is het een goed idee om je te specialiseren in het behandelen van bepaalde problemen.
Maar welke specialisatie past bij jou?
Gaandeweg heb je een voorkeur ontwikkeld voor een bepaalde doelgroep en je eigen stijl ontwikkeld.

Heb je al ontdekt welke hulpvragen je het beste behandeld en zelf veel voldoening uithaalt?

Specialisaties van HypenZo. Om je te helpen bij het maken van je specialisatie, hebben we een aanbod van specialisaties samengesteld. Er is vast wel een bij voor jou.

Specialisatie Rouw en Heling

Specialisatie Rouw en Heling

Verlieskunde.
We krijgen allemaal te maken met rouw en verlies. Echt allemaal. Het hoort bij het leven. Toch is het in Nederland nog steeds een taboe en vinden we het vaak lastig om erover te praten. We leren niet hoe we om kunnen gaan met verlies. Dat we het niet op hoeven lossen, niet eens op kunnen lossen. Dat het iets is wat je met je meedraagt in de rest van je leven. Dat het heel normaal is. "Rouw is een normale reactie van normale, evenwichtige mensen", aldus Manu Keirse. Maar wat is rouw eigenlijk? En hoe ga je daar dan mee om? Wat zijn factoren die rouw kunnen belemmeren en hoe kun je daar mee aan de slag gaan? Hoe kun je een gezond rouwproces op gang brengen? Hoe kun je mensen in je omgeving helpen in hun rouwproces? En hoe doe je dat als hulpverlener? Hoe ver ben jij met jouw eigen rouwproces(sen)? Naast de psycho-educatie gaan we in deze scholing ook praktisch aan de slag. Door met elkaar in gesprek te gaan en aan de hand van oefeningen krijg je zicht op je eigen rouwproces en ervaar je hoe jij rouw herkent.

Meer informatie over Verlieskunde

Regressietherapie is een belangrijk instrument om klachten bij de oorzaak aan te pakken, in het verleden. Daarbij kom je al gauw uit bij trauma. Trauma is een Grieks woord en betekent wond. De mate van ernst kan enorm variëren. Als je met regressietherapie gaat werken kun je ook bij ernstig trauma uitkomen. Het kan gaan om een enkele of meerdere indringende gebeurtenissen zoals misbruik of bijvoorbeeld een gebrek aan veilige bedding gedurende een langere periode. Hoe ga je daar dan mee om? Hoe kun je aanwezig blijven en een veilige sfeer bieden. Tijdens deze dagen leer je over trauma, technieken om ermee te werken en intuïtief te werken en je cliënt dat te bieden wat er nodig is.

Meer informatie over Regressietherapie en trauma

Ademwerk
Ademen is essentieel om te leven. Toch staan we er niet zo vaak bij stil omdat het automatisch gaat.  Deze module maakt duidelijk hoe groot de invloed van ademen is op lichaam en geest. Het volgen van deze module zal je kijk op ademhaling voor altijd veranderen. Je leert hoe ademhaling kan helpen om meer balans en veerkracht in het leven te krijgen. Je krijgt inzicht in het enorme belang van functioneel ademen. Therapeuten en coaches leren om disfunctionele adempatronen en de negatieve gevolgen daarvan bij een cliënt te herkennen. Daarnaast worden verschillende handvatten aangereikt die direct ingezet kunnen worden om ademhaling als onderdeel van het therapeutisch proces te gebruiken.

Meer informatie over Ademwerk (basis)

Meer informatie over Ademwerk (verdieping)

 

Rooster:

Aanvraag STAP-budget is mogelijk.

Klik hier voor de voorwaarden en aanvraagdata


 

Scholing-informatie

Startdatum 22-04-2023 10:00
Einddatum 18-06-2023 17:00
Maximaal aantal studenten 12
Prijs p.p € 950
NBVH Studiepunten 48
PSBK Studiepunten 6
Duur Acht dagen
Vooropleiding HBO
Theoriegedeelte 25 - 50 %
Locatie Locatie HypenZo
Categorie(ën) Specialisaties

Programma

Verlieskunde

22 en 23 april 2023

Door Francis van Venrooij

Regressietherapie en trauma

20 en 21 mei 2023

Door Andrea Luijten

Ademwerk basis

10 en 11 juni 2023

Door Desiree Bastin

Ademwerk verdieping

18 juni 2023

Door Desiree Bastin

Docent(en)

Locatiekaart

HypenZo is aangesloten bij:

06 40429440

Lesdagen

vr - za - zo 10:00 - 17:00

Burgemeester Mollaan 34

5582 CK Waalre

BEROEPSOPLEIDING

HYPNOTHERAPIE