Stichting HypenZo Burgemeester Mollaan 34 | 5582 CK Waalre

Communicatie en Rouw

Communicatie En Rouw

In deze specialisatie krijg je inzicht in de diepere betekenis van emoties en handvaten om ermee om te gaan. Met Verbindend communiceren leer je woorden te geven aan je innerlijke wereld met deze taal van verbinding met jezelf en de ander. Ook bij rouwprocessen komen emoties uitgebreid aan bod en krijg je instrumenten voor verwerking.

Emotionele balans

In Emotionele balans ga je in een diepere laag voelen wat in je leeft en wat emoties je te vertellen hebt. Je leert emotionele lading, die je vasthoudt in je oude patronen te verwijderen en je emotionele balans te herstellen, waardoor je  stabieler en krachtiger in het leven komt te staan. Deze tools kun je ook toepassen in je praktijk. De meeste mensen maken dankbaar gebruik van hun rationele denken om met lastige en pijnlijke gebeurtenissen in hun leven om te gaan. Je verstand helpt je om overzicht te houden en oplossingen te vinden. Tegelijkertijd is je ratio ook een manier om weg te blijven van ongemakkelijke gevoelens. Maar als therapeut is het belangrijk dat je je eigen pijnlijke thema’s in je leven bent aangegaan, zodat je ook in staat bent aanwezig te blijven bij de emoties van je cliënten en ermee te werken.

Verbindend communiceren

Verbindend communiceren, ook bekend als Geweldloze communicatie, is van belang om op een goede manier met elkaar verbaal en non-verbaal om te gaan. Zodat emoties ook goed uitgesproken kunnen worden. Verbindend communiceren is ook een krachtige tool bij relatietherapie. Je leert de taal van verbinding naar de ander; om te zeggen wat je wilt én om te horen waar het de ander werkelijk om gaat. Het is een taal van mededogen waarmee we de machtsstrijd overstijgen en bewegen naar samenwerking en vertrouwen. Zo verloopt de communicatie ontwapenend, doeltreffend en verbindend. Deze scholing is een must voor iedere therapeut of beginnend therapeut.

Verlieskunde

We krijgen allemaal te maken met rouw en verlies. Echt allemaal. Het hoort bij het leven. Toch is het in Nederland nog steeds een taboe en vinden we het vaak lastig om erover te praten. We leren niet hoe we om kunnen gaan met verlies. Dat we het niet op hoeven lossen, niet eens op kunnen lossen. Dat het iets is wat je met je meedraagt in de rest van je leven. Dat het heel normaal is. "Rouw is een normale reactie van normale, evenwichtige mensen", aldus Manu Keirse. Maar wat is rouw eigenlijk? En hoe ga je daar dan mee om? Wat zijn factoren die rouw kunnen belemmeren en hoe kun je daar mee aan de slag gaan? Hoe kun je een gezond rouwproces op gang brengen? Hoe kun je mensen in je omgeving helpen in hun rouwproces? En hoe doe je dat als hulpverlener? Hoe ver ben jij met jouw eigen rouwproces(sen)? Naast de psycho-educatie gaan we in deze scholing ook praktisch aan de slag. Door met elkaar in gesprek te gaan en aan de hand van oefeningen krijg je zicht op je eigen rouwproces en ervaar je hoe jij rouw herkent.

Rooster:

  • Emotionele Balans  4-5 februari 2023 - Kosten € 290,00
  • Verbindend communiceren (3 dagen) 1-2 april 21 mei 2023 - Kosten € 520,00
  • Verlieskunde 22-23 april 2023 - Kosten € 290,00

 

Aanvraag STAP-budget is mogelijk.

Klik hier voor de voorwaarden en aanvraagdata


Scholing-informatie

Startdatum 04-02-2023 10
Einddatum 23-04-2023 17
Maximaal aantal studenten 12
Prijs p.p €1000,00
NBVH Studiepunten 12
Duur Twee dagen
Dag 1 3 december 2022
Dag 2 4 december 2022
Locatie Opleidingscentrum HypenZo
Categorie(ën) Specialisaties

Rooster

Docent(en)

Locatiekaart

Hypenzo is aangesloten bij: