Stichting HypenZo Burgemeester Mollaan 34 | 5582 CK Waalre

Lichaamswerk en seksualiteit

Lichaamswerk En Seksualiteit

Deze scholing is een leerproces over de bewustwording van en de omgang met erotiek in (tegen-) overdracht in de praktijk van zorgverleners. Het belang van deze training blijkt uit de geschiedenis van klachten, uitspraken en maatregelen t.a.v. zorgverleners in de achterliggende jaren. Afspraken, vastgelegd in o.a. beroepscodes van de diverse zorgdisciplines, blijken onvoldoende en staan regelmatig ter discussie. In combinatie met emotioneel lichaamswerk en ademtherapie ontwikkel je meer zicht op deze thematiek en leer je technieken die je als therapie kunt inzetten.

Verborgen verleidingen en overdracht en tegenoverdracht

Cliënten kunnen soms de aandacht die ze van de therapeut ontvangen verwarren met seksualiteit en er kunnen verliefde gevoelens ontstaan. De therapeut leert deze verleidingen in een vroeg stadium te herkennen, het eigen gedrag te onderzoeken én leert hoe met deze patronen in de therapeutische situatie moet worden omgegaan. Hierdoor wordt de veiligheid in de therapeutische situatie een vanzelfsprekendheid en zijn waarborgen geschapen om deze uitdagingen bespreekbaar te maken en zo nodig zelfs om te zetten in onderdelen van het behandelplan. De therapeut voelt zich hierdoor zeker in zijn praktijk, terwijl de cliënt een vanzelfsprekende veiligheid in diezelfde omgeving ervaart.

Emotioneel lichaamswerk

In deze module maak je d.m.v. lichaamsgerichte oefeningen kennis met verschillende aspecten van Emotioneel lichaamswerk en krijg je een aantal handvatten aangeboden die je kunt gebruiken in je therapie, coaching of training.

Aan het eind van de module Emotioneel lichaamswerk:

  1. Heeft de student zelf ervaren wat aarden, ademen, bewegen, en voelen met je doet.
  2. Weet de student hoe het voelt om contact te hebben met (bewust te zijn van) zijn/haar hele lichaam.
  3. Heeft de student inzicht in hoe emoties zich kunnen vastzetten in het lichaam.
  4. Heeft de student inzicht in hoe vastgezette emoties zich kunnen uiten in fysieke en psychische klachten.
  5. Heeft de student inzicht in hoe fysieke en psychische klachten kunnen verminderen en/of oplossen door vastgezette emoties te doorleven.
  6. Kan de student enkele basiselementen uit Emotioneel lichaamswerk toepassen in therapie, coaching en counseling.

Ademtherapie

Ademen is essentieel om te leven. Toch staan we er niet zo vaak bij stil omdat het automatisch gaat. Deze module maakt duidelijk hoe groot de invloed van ademen is op lichaam en geest. Het volgen van deze module zal je kijk op ademhaling voor altijd veranderen. Je leert hoe ademhaling kan helpen om meer balans en veerkracht in het leven te krijgen. Je krijgt inzicht in het enorme belang van functioneel ademen. Therapeuten en coaches leren om disfunctionele adempatronen en de negatieve gevolgen daarvan bij een cliënt te herkennen. Daarnaast worden verschillende handvatten aangereikt die direct ingezet kunnen worden om ademhaling als onderdeel van het therapeutisch proces te gebruiken.

Rooster:

  • Ademtherapie compleet 11-17-18 februari 2023 - Kosten € 520,00
  • Emotioneel lichaamswerk 25 en 26 maart 2023 - Kosten € 325,00
  • Verborgen verleidingen en overdracht en tegenoverdracht 22-23 april 2023 - Kosten € 290,00

Aanvraag STAP-budget is mogelijk.

Klik hier voor de voorwaarden en aanvraagdata
Scholing-informatie

Startdatum 11-02-2023 10
Einddatum 23-04-2023 17
Maximaal aantal studenten 12
Prijs p.p €1.000,00
NBVH Studiepunten 12
Duur Twee dagen
Dag 1 3 december 2022
Dag 2 4 december 2022
Locatie Opleidingscentrum HypenZo
Categorie(ën) Specialisaties

Rooster

Docent(en)

Locatiekaart

Hypenzo is aangesloten bij: