Stichting HypenZo Burgemeester Mollaan 34 | 5582 CK Waalre

Specialisatie Systemisch gezien

Specialisatie System Gezien

Voor degene die op een andere manier wil gaan werken is dit bij uitstek een goede scholing. Werk je met mensen of wil je met mensen gaan werken of je verder scholen dan raden we deze scholing aan.

Systemisch werken

Je leert gebruik te maken van systemisch werken om verder te kijken naar patronen die in het onderbewuste aanwezig zijn. Door systemisch werken maak je een opstelling die een ruimtelijk beeld van een systeem maakt. Dat kan een familiesysteem zijn, maar ook organisaties en nog veel meer. Door naar een opstelling te kijken kan je bewust waarnemen welke onbewuste patronen er meespelen. Patronen die je leven sturen, terwijl je misschien zelf een andere kant op wil. Door er van een afstandje naar te kijken komt dit patroon in je bewustzijn en kan je andere keuzes maken.

Een familieopstelling kan op dynamische, ontroerende en vaak bijna wonderlijke manier inzicht geven in de onbewuste patronen die vaak al vele jaren doorgegeven zijn van generatie op generatie op generatie.

Als begeleider van een opstelling maak je gebruik van de techniek die men opstellen noemt. Opstellen is namelijk een ambacht. Deze techniek kan je leren. Het fenomenologisch waarnemen en aandacht hebben voor de systemische dynamieken zal een belangrijke plaats in deze masterclass innemen. Jouw rol als begeleider, de elementen die je kunt gebruiken in je praktijk zullen naast het hanteren van interventies onderdeel zijn van deze dagen.

De scholing zal worden gekenmerkt door veel praktisch werken en ook je eigen thema’s zullen aan bod komen.

Met een opstelling maak je een ruimtelijk beeld van een systeem. Dat kan een familiesysteem zijn, maar ook organisaties en nog veel meer. Daarbij kunnen ook vragen naar boven komen rondom verlies en rouw. Dan is het goed om als therapeut daar oog voor te hebben en te weten hoe je daar op een veilige en respectvolle manier mee kunt werken.

Meer informatie over Systemisch werken

Verlieskunde

In combinatie met verlieskunde geeft het inzicht in je systeem en leer je op allerlei manieren om te gaan met verlies. Zoals scheiding, overlijden, verlies van werk, verlies van gezondheid en ga maar door.

Meer informatie over verlieskunde

Rooster:

  • Systemisch werken: 28 en 29 januari en 18 en 19 februari en 4 en 5 maart 2023

  • Verlieskunde: 22 en 23 april 2023

Aanvraag STAP-budget is mogelijk.

Klik hier voor de voorwaarden en aanvraagdata


 

 

Scholing-informatie

Startdatum 28-01-2023 10
Einddatum 23-04-2023 17
Maximaal aantal studenten 12
Prijs p.p €1.200,00
PSBK Studiepunten 12
Duur Acht dagen
Locatie Opleidingscentrum HypenZo
Categorie(ën) Specialisaties

Rooster

Systemisch werken

28 en 29 januari en 18 en 19 februari en 4 en 5 mrt 2023

Door Hanny Poos

Oog voor seksualiteit

28 en 29 januari 2023

Door Carla Rutgers

Docent(en)

Francis Van Venrooij

Francis van Venrooij

Locatiekaart

Hypenzo is aangesloten bij: