Stichting HypenZo Burgemeester Mollaan 34 | 5582 CK Waalre

Specialisatie Trance en verdieping

Specialisatie Trance En Verdieping

Met de specialisatie Trance en verdieping leer je met behulp van verschillende methoden en vanuit verschillende perspectieven te werken met cliënten: hypnose, systemisch werken. Verlieskunde gaat in op verlies en rouw, wat is het eigenlijk en hoe kun je ermee omgaan en ermee werken? Vooral is de manier van werken met mensen heel belangrijk om de juiste tools te leren inzetten.

Systemisch werken

Je leert gebruik te maken van systemisch werken om verder te kijken naar patronen die in het onderbewuste aanwezig zijn. Door systemisch werken maak je een opstelling die een ruimtelijk beeld van een systeem maakt. Dat kan een familiesysteem zijn, maar ook organisaties en nog veel meer. Door naar een opstelling te kijken kan je bewust waarnemen welke onbewuste patronen er meespelen. Patronen die je leven sturen, terwijl je misschien zelf een andere kant op wil. Door er van een afstandje naar te kijken komt dit patroon in je bewustzijn en kan je andere keuzes maken.

Een familieopstelling kan op dynamische, ontroerende en vaak bijna wonderlijke manier inzicht geven in de onbewuste patronen die vaak al vele jaren doorgegeven zijn van generatie op generatie op generatie.

Als begeleider van een opstelling maak je gebruik van de techniek die men opstellen noemt. Opstellen is namelijk een ambacht. Deze techniek kan je leren. Het fenomenologisch waarnemen en aandacht hebben voor de systemische dynamieken zal een belangrijke plaats in deze masterclass innemen. Jouw rol als begeleider, de elementen die je kunt gebruiken in je praktijk zullen naast het hanteren van interventies onderdeel zijn van deze dagen.

De scholing zal worden gekenmerkt door veel praktisch werken en ook je eigen thema’s zullen aan bod komen.

  Meer informatie over Systemisch werken

De Ericksoniaanse Hypnotherapie

Erickson is onder andere bekend vanwege zijn gebruik van indirecte en suggestieve taalpatronen en het positief gebruik maken van alles wat zich aandient in de therapie (utilisatie) en ook vanwege het therapeutisch gebruik van metaforen en anekdotes. Je leert op een eenvoudige manier hiermee te werken en dit ook toe te passen.

Meer informatie over Ericksonsiaanse hypnotherapie

Verlieskunde

We krijgen allemaal te maken met rouw en verlies. Echt allemaal. Het hoort bij het leven. Toch is het in Nederland nog steeds een taboe en vinden we het vaak lastig om erover te praten. We leren niet hoe we om kunnen gaan met verlies. Dat we het niet op hoeven lossen, niet eens op kunnen lossen. Dat het iets is wat je met je meedraagt in de rest van je leven. Dat het heel normaal is. "Rouw is een normale reactie van normale, evenwichtige mensen", aldus Manu Keirse.

Maar wat is rouw eigenlijk? En hoe ga je daar dan mee om? Wat zijn factoren die rouw kunnen belemmeren en hoe kun je daar mee aan de slag gaan? Hoe kun je een gezond rouwproces op gang brengen?

Hoe kun je mensen in je omgeving helpen in hun rouwproces? En hoe doe je dat als hulpverlener? Hoe ver ben jij met jouw eigen rouwproces(sen)?Naast de psycho-educatie gaan we in deze bijscholing ook praktisch aan de slag. Door met elkaar in gesprek te gaan en aan de hand van oefeningen krijg je zicht op je eigen rouwproces en ervaar je hoe jij rouw herkent. 

Al met al is deze specialisatie een verrijking voor mensen die werken of willen gaan werken met mensen in hulpverlening, coaching, maatschappelijk werk etc.

Meer informatie over Verlieskunde

Rooster:

  • Ericksoniaanse hypnotherapie: 11 december 2022

  • Systemisch werken: 28, 29 jan, 18,19 feb, 4, 5 mrt 2023

  • Verlieskunde: 22 en 23 april 2023

Aanvraag STAP-budget is mogelijk.

Klik hier voor de voorwaarden en aanvraagdata


 

Scholing-informatie

Startdatum 03-12-2022 10
Einddatum 23-04-2023 17
Maximaal aantal studenten 12
Prijs p.p €1.325,00
Duur Negen dagen
Locatie Opleidingscentrum HypenZo
Categorie(ën) Specialisaties

Rooster

Ericksoniaanse hypnotherapie

11 december 2022

:Door HArry Vos

Systemisch werken:

28, en 29 januari en 18 en 19 februari en 4 en 5 maart 2023

Door Hanny Poos

Verlieskunde

22 en 23 april 2023

Door Francis van Venrooij

Docent(en)

Francis Van Venrooij

Francis van Venrooij

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Locatiekaart

Hypenzo is aangesloten bij: