Stichting HypenZo Burgemeester Mollaan 34 | 5582 CK Waalre

Specialisatie Communicatie en ons lichaam

Specialisatie Communicatie En Ons Lichaam

Deze scholing is aan te raden voor mensen die werken of willen gaan werken met mensen en biedt het een uitkomst ter voorkoming van overbelasting, arbeidsconflicten en communicatie.

In deze scholing leer je te communiceren, te luisteren naar je emotie en op de juiste manier naar je ademhaling van je lichaam te luisteren.

Emotionele Balans

De meeste mensen maken dankbaar gebruik van hun rationele denken om met lastige en pijnlijke gebeurtenissen in hun leven om te gaan. Je verstand helpt je om overzicht te houden en oplossingen te vinden. Tegelijkertijd is je ratio ook een manier om weg te blijven van ongemakkelijke gevoelens. Maar als therapeut is het belangrijk dat je je eigen pijnlijke thema’s in je leven bent aangegaan, zodat je ook in staat bent aanwezig te blijven bij de emoties van je cliënten en ermee te werken.

Meer informatie over Emotionele balans

Verder staat de ademhaling centraal.

Ademen is essentieel om te leven. Toch staan we er niet zo vaak bij stil omdat het automatisch gaat. Deze module maakt duidelijk hoe groot de invloed van ademen is op lichaam en geest. Het volgen van deze module zal je kijk op ademhaling voor altijd veranderen. Je leert hoe ademhaling kan helpen om meer balans en veerkracht in het leven te krijgen. Je krijgt inzicht in het enorme belang van functioneel ademen. Therapeuten en coaches leren om disfunctionele adempatronen en de negatieve gevolgen daarvan bij een cliënt te herkennen. Daarnaast worden verschillende handvatten aangereikt die direct ingezet kunnen worden om ademhaling als onderdeel van het therapeutisch proces te gebruiken.

Meer informatie over ademwerk (verdieping)

Verbindend communiceren

Het verbindend communiceren is van belang om op een goede manier met elkaar verbaal en non-verbaal om te gaan.

Verbindend communiceren helpt je om steviger in relaties te staan, om te zeggen wat je wilt én om te horen waar het de ander werkelijk om gaat. Het is een taal van mededogen waarmee we de machtsstrijd overstijgen en bewegen naar samenwerking en vertrouwen. Zo verloopt de communicatie ontwapenend, doeltreffend en verbindend.

  Meer informatie over Verbindend communiceren

Dit is juist de scholing voor mensen die in het arbeidsproces hun bijdrage willen gaan leveren, en of van plan zijn met mensen te werken of al aan het werk zijn.

Rooster:

  • Emotionele balans: 3 en 4 december 2022

  • Verbindend communiceren: 14 en 15 januari

  • Ademwerk (verdieping): 17 en 18 februari 2023

Aanvraag STAP-budget is mogelijk.

Klik hier voor de voorwaarden en aanvraagdata


 

 

 

Scholing-informatie

Startdatum 03-12-2022 10
Einddatum 18-02-2023 17
Maximaal aantal studenten 12
Prijs p.p €1.000,00
PSBK Studiepunten 12
Duur Zeven dagen
Locatie Opleidingscentrum HypenZo
Categorie(ën) Specialisaties

Rooster

Emotionele balans

3 en 4 december 2022

Door Andrea Luijten

Verbindend communiceren

14 en 15 februari en 12 maart 2023

Door Harry Vos

Ademtherapie (verdieping)

17 en 18 februari 2023

Door Desiree Bastin

Docent(en)

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Locatiekaart

Hypenzo is aangesloten bij: