06 40429440

De kracht van specialisaties

Na het afronden van je (generalistische) opleiding ben je aan de slag gegaan in een therapeutisch centrum, instituut of mogelijk met je eigen praktijk.

Maar dat maakt je nog geen goede behandelaar. Je kunt het geleerde in de praktijk toepassen, maar dat betekent niet dat je bijvoorbeeld een bloeiende praktijk zal hebben.
Als lichaamsgerichte hypnotherapeut krijg je te maken met mensen met diverse problemen.

Maar in welke mate onderscheid je je hiermee van andere therapeuten? En hoe goed is dat voor je praktijk?
Wil je een praktijk met tevreden cliënten die je echt kunt helpen met hun problemen?

Dan is het een goed idee om je te specialiseren in het behandelen van bepaalde problemen.
Maar welke specialisatie past bij jou?
Gaandeweg heb je een voorkeur ontwikkeld voor een bepaalde doelgroep en je eigen stijl ontwikkeld.

Heb je al ontdekt welke hulpvragen je het beste behandeld en zelf veel voldoening uithaalt?

Specialisaties van HypenZo. Om je te helpen bij het maken van je specialisatie, hebben we een aanbod van specialisaties samengesteld. Er is vast wel een bij voor jou.

Specialisatie Andere kijk op Therapie

Specialisatie Andere kijk op Therapie

De meeste mensen vertellen in de intake wat ze kwijt willen of niet De intake anders is er op gericht om op een andere manier de intake te houden zodat de mensen veel meer geneigd zijn hun levensgeschiedenis te vertellen.

Intake anders maakt gebruik van een bepaalde vraagstelling ontwikkeld die namelijk kort en bondig, omhoog haalt waar de cliënt mee zit, waarna de cliënt de therapie anders, direct krachtiger, voor zichzelf beleeft door middel van metaforen.

Symboliek is de taal van het onbewuste. Door middel van eenvoudige afbeeldingen, kleuren en begrippen die net als muziek en kunst in staat zijn emotionele, spirituele gedachten en behoeften uit te drukken en op te roepen, kunnen we een communicatie niveau bereiken dat door taal vrijwel onmogelijk is. Dat onder meer maakt de intake anders dan de reguliere intake.

In de intake direct met metaforen gaan werken werkt! De kunst is wel om dit door de cliënt zelf te laten ontdekken. De metafoor moet de lading dekken van wat de cliënt ermee toevoegt en bedoelt. Zodoende vul je als therapeut niets in voor de cliënt en vergroot je zijn of haar eigenwaarde.

Meer informatie over Intake anderst

Verder maak je gebruik van het systemisch werken om verder te kijken naar patronen die in het onderbewuste aanwezig zijn. Door systemisch werken maak je een opstelling die een ruimtelijk beeld van een systeem maakt. Dat kan een familiesysteem zijn, maar ook organisaties en nog veel meer. Door naar een opstelling te kijken kan je bewust waarnemen welke onbewuste patronen er meespelen. Patronen die je leven sturen, terwijl je misschien zelf een andere kant op wil. Door er van een afstandje naar te kijken komt dit patroon in je bewustzijn en kan je andere keuzes maken.

Een familieopstelling kan op dynamische, ontroerende en vaak bijna wonderlijke manier inzicht geven in de onbewuste patronen die vaak al vele jaren doorgegeven zijn van generatie op generatie op generatie.

Als begeleider van een opstelling maak je gebruik van de techniek die men opstellen noemt. Opstellen is namelijk een ambacht. Deze techniek kan je leren. Het fenomenologisch waarnemen en aandacht hebben voor de systemische dynamieken zal een belangrijke plaats in deze masterclass innemen. Jouw rol als begeleider, de elementen die je kunt gebruiken in je praktijk zullen naast het hanteren van interventies onderdeel zijn van deze dagen.

De scholing zal worden gekenmerkt door veel praktisch werken en ook je eigen thema’s zullen aan bod komen.

Meer informatie Systemisch werken

Al met al is deze specialisatie een verrijking voor mensen die werken of willen gaan werken met mensen in hulpverlening, coaching, maatschappelijk werk ect.

Rooster:

  • Intake Anders
  • Systemisch werken

Aanvraag STAP-budget is mogelijk.

Klik hier voor de voorwaarden en aanvraagdata


Scholing-informatie

Startdatum Nog niet bekend
Maximaal aantal studenten 1
Prijs p.p € 1.150
NBVH Studiepunten 48
PSBK Studiepunten 6
Duur Acht dagen
Vooropleiding HBO
Theoriegedeelte 25 - 50 %
Locatie Locatie HypenZo
Categorie(ën) Specialisaties

Programma

Intake Anders

Door Monique van der Klooster

Systemisch werken

Door Hanny Poos

Docent(en)

Locatiekaart

HypenZo is aangesloten bij:

06 40429440

Lesdagen

vr - za - zo 10:00 - 17:00

Burgemeester Mollaan 34

5582 CK Waalre

BEROEPSOPLEIDING

HYPNOTHERAPIE