HypenZo is een erkend en gerenommeerd instituut dat een hoogwaardig pakket deeltijd-beroepsopleidingen op HBO-niveau verzorgt op het gebied van hypno- en psychotherapie. Het primaire doel van HypenZo is het opleiden van hooggekwalificeerde professionals die (willen) werken in de therapeutische zorg en/of hulpverlening. Door het warme en veilige leerklimaat en de aandacht voor individuele processen, zijn de opleidingen ook bijzonder geschikt als trajecten voor persoonlijke ontwikkeling.

De HypenZo-opleidingen zijn praktijk- en ervaringsgericht, worden gegeven door gespecialiseerde vakdocenten uit de praktijk en sluiten steeds aan bij de actuele behoeften en uitdagingen van het vakgebied. Na afronding van de opleidingen is er blijvende nazorg in de vorm van (modulaire) na- en bijscholing.

Kenmerkend en uniek voor HypenZo is de combinatie van een stevig en degelijk studietraject met begripvolle souplesse bij de inrichting daarvan. Zo zijn er aangepaste programma’s mogelijk en maatwerk met betrekking tot bijvoorbeeld tempo, toetsvormen en toetsmomenten.

De HypenZo-opleidingen zijn geaccrediteerd en diploma’s worden erkend door de beroepsverenigingen. Consulten en behandelingen door HypenZo-gediplomeerden worden vergoed door de ziektekostenverzekeraars.

HypenZo (voorheen NVTH) bestaat al meer dan dertig jaar en is vanaf het prille begin pionier in het vakgebied en voortdurend bezig met het vernieuwen van het aanbod.

HypenZo is aangesloten bij: