06 40429440
Hanneke Van Den Broek

Hanneke is in1980 begonnen aan de opleiding voor verpleegkundig. Van daaruit is ze gaan werken als verpleegkundige en vrij snel daarna als praktijkopleider en docent verpleegkunde.Hanneke-vd-broek

In 1992 heeft Hanneke de supervisoren opleiding gevolgd. Coaching bestond nog maar nauwelijks in Nederland. Om professionals te begeleiden en te leren reflecteren gaf je supervisie.

Later is Hanneke nog diverse coachopleidingen gaan volgen. Ze heeft sinds begin jaren ’90 een eigen coachpraktijk naast haar werk als docent/trainer en adviseur. Sinds begin 2022 werkt ze volledig voor haarzelf en heeft ze naast een coachpraktijk ook een praktijk als analytisch therapeut.

In 2020 is zij afgestudeerd aan het Jungiaans Instituut. Eigenlijk vormen haar loopbaan en opleidingen een constante tocht op zoek naar groei en ontwikkeling van haarzelf. Om van daaruit faciliterend te kunnen zijn voor anderen op hun weg. Een never-ending story maar wel een weg  die haar steeds meer op haar eigen pad gebracht heeft. Freud en Jung en hun opvolgers zijn  daarbij voor haar steeds opnieuw weer inspirerend geweest. Het onbewuste deel van de psyche staat bij hen centraal. De dieptepsychologie noemen we dat. Een ontdekkingstocht naar het onbewuste wat daar leeft en gezien wil worden. Jung heeft de zoektocht naar je eigen bestemming en het vormgeven hieraan individuatie genoemd. Dit gaat over worden wie je bent. Boeiend, want zijn we dan niet altijd wie we willen zijn? En hoezo dan niet? Ik ben altijd benieuwd naar wat er diep in mensen leeft. Wat maakt dat mensen bepaalde keuzes maken, wat maakt dat ze zich tot iets aangetrokken voelen?

Hoezo voelt zij zich aangetrokken tot analytische therapie? Het gedachtegoed van Freud en Jung is inmiddels uitgegroeid tot een basis van waaruit wereldwijd therapie wordt bedreven. Met haar cliënten gaat op zoek naar de balans tussen dat wat ze al weten over zichzelf en dat wat nog als potentieel in het onbewuste verscholen ligt. Ze gebruik hiervoor technieken uit de dieptepsychologie. Zodat het volledige potentieel en uniciteit van het individu geleefd kan en mag worden.

Hanneke van de Broek verzorgt bij HypenZo de lessen:

  • Jungiaanse Analytische Psychologie 1
  • Jungiaanse therapie 1 - zicht op het onbewuste
  • Jungiaanse therapie 2 - binnenkomen in het onbewuste
  • Jungiaanse therapie 3 - werken met de schaduw
  • Specialisatie Burn-out

 

Write comment (0 Comments)
Francis van Venrooij

Francis van VenrooijMet bijna 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven en ruim 10 jaar ervaring in de hulpverlening als maatschappelijk werker heeft Francis van Venrooij in 2020 de stap genomen om haar eigen praktijk te beginnen. Bij 'Van Waarde, praktijk voor relatie en rouw' kan zij haar kwaliteiten mooi combineren. Hier geeft ze rouwbegeleiding en relatietherapie, want volgens haar zijn rouw en relaties zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Ook al hoort rouw bij het leven, erover praten blijkt in de praktijk voor veel mensen heel lastig, zeker in hun eigen omgeving. Door een veilige plek te bieden waar alles gezegd mag worden, wil Francis van Venrooij mensen helpen om te onderzoeken wat maakt dat ze vastlopen of wat ze nodig hebben om door te kunnen leven met hun gemis. Door stil te staan bij wat het leven en de dood voor iemand betekenen, ontstaan vaak hele mooie gesprekken. Iedereen heeft een verhaal te vertellen. Het vertellen van het verliesverhaal is heel belangrijk in het rouwproces. Francis van Venrooij houdt van verhalen en van het werken met mensen. Daarbij is zij gefascineerd over de veerkracht waar mensen over beschikken. Ze voelt zich dan ook bevoorrecht om mensen in deze bijzondere fase van hun leven te mogen bijstaan, waarin ze op zoek gaan naar zichzelf en naar hun manier om het verlies in hun leven te verweven. 

Relaties zijn vaak best ingewikkeld. Je neemt jezelf en je gezin van herkomst mee in je relatie. Je partner doet dat ook. Zo komen er veel systemen bij elkaar die elkaar beïnvloeden en waarin je als partners samen je weg mag zien te vinden. Als er sprake is van een rouwproces bij een van beiden of bij beide partners, vraagt dat nog wat extra's. Een rouwproces is immers heel persoonlijk en kan veel van je vragen. Het heeft daardoor vaak een grote invloed op je relaties. Op hoe je met elkaar omgaat. Wat je wel of niet van elkaar kunt hebben. Regelmatig ontstaan hierdoor conflicten waarin mensen elkaar (onbewust) pijn doen. Door te kijken naar de laag onder het conflict en duidelijk te krijgen wat je van jezelf nodig hebt én wat je nodig hebt van een ander, kun je weer een verbinding met elkaar aangaan.

Francis van Venrooij verzorgt bij Hypenzo de les:

  • Verlieskunde

 

Write comment (0 Comments)
Hanneke Van Der Voort

Hanneke van der VoortHanneke coacht met humor, uitdaging, directheid en grote alertheid op jouw patronen. Hanneke prikt direct door al je woorden en verhalen heen.

Hanneke is ervaringsdeskundige HSP-HSS en gespecialiseerd in rejection sensitivity, trauma en onbewuste innerlijke processen. Hanneke is trainer Integral eye movement therapy (I.E.M.T). en Rejection Sensitivity Release Model.

Hanneke Vervoort verzorgt bij HypenZo de lessen:

  • Specialisatie Integral eye movement therapy (IEMT)

 

 

Write comment (0 Comments)
Leonne Meijs

Leonne MeijsLéonne Meijs is coach en NLP-trainer in hart en nieren.

Ga je fluitend naar je werk

Wie ben jij en waar word jij gelukkig van. Daar gaat het om. Ga je fluitend naar je werk en kom je vol energie weer thuis? Voor mij draait het om het durven vinden van je autonomie en je hart volgen. 15 Jaar geleden heb ik zelf met NLP die stap gezet en dat was het begin van een prachtig avontuur: Leven en werken vanuit passie, vertrouwen, liefde en plezier.

Als coach en NLP-trainer help ik mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling en geef ik NLP-trainingen bij organisaties en bedrijven. Mijn missie: Mensen met elkaar in verbinding brengen en ondersteunen in het vinden van hun eigen kracht. Kernwoorden: vertrouwen, persoonlijk, inspireren en plezier.

Opleiding en ervaring

Internationaal NLP-Trainer, NLP transpersoonlijke coaching & counseling, Agoog, NLP Healthcoach, BML coach & trainer, Spiritual Business Coaching, Acceptance & Commitment Therapy en TA, Transactionele Analyse.

NLP Coach en trainer, INLPTA gecertificeerd. Eigenaar en oprichter van Aago, Aago Academy en Inner Dreams. Bestuurslid beroepsvereniging VIV, Vereniging Integrale Vitaliteitkunde. Initiator en bestuurslid van een regionaal Broodfonds, Pionier en oprichter van BOV Veghel en Social Media Club0413 (IN0413).

Léonne Meijs verzorgt bij Hypenzo de les:

  • Eigen praktijk
Write comment (0 Comments)
Desiree Bastin

Desiree BastinNa een studie Bestuurskunde heeft Desiree Bastin voornamelijk gewerkt voor non-profit organisaties. De laatste 12 jaar werkte ze steeds als manager. In haar persoonlijke reis volgde ze onder andere de opleiding tot NLP practioner en master. Wat haar echter het meest heeft gegrepen, is de kracht van ademhaling. Ademhaling wordt niet voor niets vaak levensenergie genoemd. Ademen en de wijze waarop we ademen speelt een belangrijke rol bij allerlei processen in ons lichaam. Zowel op fysiek als op mentaal vlak. Of het nu gaat om je spijsvertering, stress -of juist ontspanning-, het willen verbeteren van sportprestaties, het loslaten van oude emoties, je adem is erbij betrokken. Door bewust te zijn van je adem en ermee aan de slag te gaan, kan je die processen dus beinvloeden.

De kracht van adem hield haar op verschillende manieren de afgelopen jaren bezig. Een opleiding tot ademcoach resulteerde uiteindelijk in een eigen praktijk aan huis in Eindhoven, naast haar baan bij een woningcorporatie. Ademwerk speelt in haar praktijk vaak een belangrijke rol, naast onder andere reguliere coaching en werken met klankschalen.

Desiree Bastin verzorgt bij Hypenzo de lessen:

  • Ademwerk (basis)
  • Ademwerk (verdieping)
Write comment (0 Comments)

Pagina 1 van 5

HypenZo is aangesloten bij:

06 40429440

Lesdagen

vr - za - zo 10:00 - 17:00

Burgemeester Mollaan 34

5582 CK Waalre

BEROEPSOPLEIDING

HYPNOTHERAPIE