Hypenzo Zo Werkt Aanvraag Stap Budget

Ook bij HypenZo opleidingen kun je opleidingen en scholingen volgen met gebruik van het STAP-budget. Of het nu gaat om de Beroepsopleiding hypnotherapieOpleiding Psychosociale Basiskennis, Specialisaties of Scholingen. Wij hebben de eerste stap gezet, HypenZo is STAP-budget proef. Maak jij de volgende stap en meld je bijvoorbeeld aan bij één van de scholingen of specialisaties die in onze agenda staat.

Heb je vragen? Stuur ons een mail.

Blader door onze veel gestelde vragen over het STAP-budget.

Wat is het budget van STAP?
STAP staat voor "positie op de arbeidsmarkt stimuleren". Met het STAP-budget wil het kabinet de drempel voor werkenden en werkzoekenden verlagen om cursussen, leerwerktrajecten of cursussen te volgen. Het STAP-budget vervangt de fiscale aftrek voor scholingskosten die vanaf 1 januari 2022 niet meer geldt. Het volgen van een erkende opleiding, bijscholing of bijscholing vergroot uw kansen op het vinden of behouden van een baan. De overheid vindt het belangrijk dat je aantrekkelijk blijft voor de arbeidsmarkt. Daarom hebben ze besloten om hiervoor jaarlijks ongeveer 200 miljoen euro beschikbaar te stellen. Dit biedt ruimte voor een individueel STAP-budget van circa 200.000 tot 300.000.

Dit betekent dat jij ook € 1.000 rijkssubsidie ​​krijgt voor het volgen van een opleiding of stage. Profiteer ervan!

Voor wie is het STAP-budget?

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

  • Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Bent u werknemer, ondernemer of momenteel werkloos?
  • Er zijn geen andere voordelen beschikbaar op het moment van aanvraag. zoals: Studiefondsen, schoolgeld voor volwassenen, lerarenbeurzen of andere openbare onderwijsondersteuning.
  • Je volgt een scholingsprogramma's bij een gecertificeerde STAP-aanbieder (HypenZO).
  • Het STAP-budget voor het jaar is nog niet toegewezen.
  • De door jou gekozen opleiding is gerelateerd aan de arbeidsmarkt.
  • Binnen drie maanden na de aanmeldingsperiode start je studie of opleiding.
Welke scholingen komen in aanmerking voor het STAP-budget?

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft bepaald dat alleen opleidingen gericht op het versterken van de arbeidsmarktpositie gefinancierd kunnen worden met het STAP-budget. Duurzame inzetbaarheid is hierbij het sleutelwoord.

Opleidingen gericht op het vergroten van het leervermogen, basisvaardigheden, algemene inzetbaarheid en beroepsspecifieke vaardigheden vallen binnen dit kader. Verder dient er door de opleider begeleiding te worden aangeboden bij de scholing en dient de opleider een bewijs van deelname te kunnen leveren.

Alle scholingen van HypenZo vallen binnen het kader van het STAP-budget.

Wanneer kun je het STAP-budget aanvragen?

Ieder kalenderjaar zullen er 6 aanvraagtermijnen zijn van ieder 2 maanden waarin STAP-budget kan worden aangevraagd bij UWV. Is het budget op? Dan is aanvragen niet meer mogelijk in die termijn (op=op) en kan je bij start van de volgende aanvraagtermijn weer een aanvraag doen mits voldaan wordt aan bovenstaande voorwaarden.

 Aanvraagtijdvak  Eerste startdatum*      Uiterlijke startdatum
 3 juli / 3 september 2023  31 juli 2023  1 maart 2024
 4 september / 31 oktober 2023  2 oktober 2023  1 mei 2024
 1 november/ 31 december 2023  29 november 2023  1 juli 2024
Hoe vraag ik een STAP-budget aan?

Het claimen van je STAP budget is eenvoudig door onderstaande stappen te volgen. Na het voltooien van elke stap ontvangt je van ons instructies over de volgende stap die je moet nemen om je aanvraag te voltooien.

STAP 1: Kies een scholing.

Al onze scholingen komen in aanmerking voor het STAP-budget. Kies je scholing of gebruik de zoekfunctie bovenaan de pagina om jouw scholing te vinden.

STAP 2: Schrijf je in en ontvang jouw STAP-aanmeldingsbewijs
Je kunt je nu al aanmelden voor een scholing. Vervolgens ontvang je van ons per e-mail jouw STAP-aanmeldingsbewijs. Dit aanmeldingsbewijs is essentieel en heb je nodig om jouw STAP-budget bij het UWV aan te vragen.

STAP 3: Dien je aanvraag voor STAP-budget in bij het UWV
Zorg dat je DigiD is geactiveerd en zorg dat je deze bij de hand hebt. Log met je DigiD in op het STAP-portaal van het UWV (www.stapuwv.nl) en dien je aanvraag in.

Zoals al aangegeven wordt er met aanvraagtijdvakken gewerkt en is het budget beperkt. Op = op! Let op: bij drukte kan er een wachtrij zijn om STAP-budget aan te vragen. Sluit je browser of tabblad niet. Anders ben je jouw plek in de wachtrij kwijt en moet je opnieuw beginnen.

STAP 4: Het UWV gaat jouw aanvraag beoordelen
Vervolgens ontvang je binnen 4 weken een bericht van het UWV of jouw aanvraag is goedgekeurd.

STAP 5: Je kunt starten met je opleiding!
Als je aanvraag door het UWV wordt goedgekeurd ontvangt ook HypoenZo een bericht van het UWV. Eventueel sturen we je factuur voor het resterende bedrag indien de scholing meer kost dan € 1.000. Na betaling hiervan is je inschrijving definitief en kun je starten met je scholing!

Wat als je geen STAP-budget krijgt?

Het is uiteraard heel jammer als je het STAP-budget in de betreffende aanvraagronde niet krijgt toegewezen. Gelukkig mag je het in een volgend aanvraagtijdvak opnieuw proberen! Het is dan wel belangrijk dat je opnieuw inschrijft en een nieuw STAP-aanmeldingsbewijs aanvraagt voor de opleiding die je wil gaan volgen.

Als je aanvraag wordt afgekeurd door het UWV, dan ben je uiteraard niet verplicht om de opleiding (betaald) te gaan volgen. Wil je dat wel? Dan kun je eerst uitschrijven en vervolgens weer inschrijven. Geef dan aan dat je geen gebruik wil maken van het STAP-budget.

HypenZo is aangesloten bij: