Stichting HypenZo Burgemeester Mollaan 34 | 5582 CK Waalre

De opleiding hypnotherapie van Hypenzo is erkend door beroepsvereniging NBVH.

De opleiding tot psychosociaal en lichaamsgericht hypnotherapeut (verder opleiding hypnotherapie genoemd) wordt al meer dan 30 jaar door Hypenzo verzorgd als vierjarige deeltijd beroepsopleiding op HBO-niveau (voorheen onder de naam NVTH Opleidingen). De lessen worden gegeven door vakbekwame docenten waarvan een groot deel daarnaast een praktijk als hypnotherapeut heeft. De opleiding hypnotherapie en scholingsactiviteiten zijn erkend door beroepsvereniging NBVH. Er wordt in de weekeinden gewerkt in kleine groepen van 6-12 studenten.

Binnen de opleiding hypnotherapie is tevens een volledige opleiding psychosociale basiskennis geïntegreerd, welke geaccrediteerd is door CPION. Hierdoor vergoeden veel zorgverzekeraars (deels) de consulten van een hypnotherapeut die bij HypenZo de opleiding hypnotherapie met succes heeft afgerond.

De opleiding hypnotherapie is geaccrediteerd door de beroepsvereniging NBVH. Daarnaast is HypenZo als instelling geregistreerd bij CRKBO.

Het aanleren en toepassen van klassieke en moderne lichaamsgerichte hypnotherapie staat centraal in de opleiding. Daarnaast nemen ook psychotherapeutische werkvormen en het leer- en ontwikkelproces van de student een belangrijke plaats in. Opleiding hypnotherapie / hypnotherapeutEr komt een breed spectrum aan onderwepen aan bod binnen de opleiding hypnotherapie, waaronder:

  1. Klassieke hypnose met o.a. induceren van de trance
  2. Regressietechnieken
  3. Neuro-linguïstisch programmeren (NLP)
  4. Transactionele analyse
  5. Moderne hypnose met o.a. Milton Ericsons paradoxale en utiliteitsbenadering
  6. Lichaamsgericht werk met o.a. bio-energetica.

Nadat een solide basis is gelegd worden er grote thema’s behandeld, waaronder seksueel geweld, trauma, innerlijk conflict, angsten en pijnvermindering.

Als aan alle is voorwaarden voldaan wordt de opleiding afgesloten met het schrijven van scriptie en een eindgesprek.

De opleiding hypnotherapie is erkend door de beroepsvereniging NBVH. Afgestuurde studenten hypnotherapie kunnen zich registreren in het kwaliteitsregister van RBCZ voor HBO-opgeleide therapeuten en komen dan bij de meeste zorgverzekeraars in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding van hun consulten.

Aan deelname aan de opleiding hypnotherapie gaat een toelatingsgesprek vooraf en de algemene voorwaarden NRTO zijn van toepassing.

Hypenzo, hét opleidingsintituut voor psychosociale en lichaamsgerichte hypnotherapie in Noord-Brabant!

Klik hier om je in te schrijven

Pin It

Hypenzo is aangesloten bij: