Opleiding tot lichaamsgericht, psychosociaal therapeut

Ademwerk Verdieping

Ademwerk Verdieping

Duur: twee dagen

Het volgen van deze module zal je kijk op ademhaling voor altijd veranderen. Je leert hoe ademhaling kan helpen om meer balans en veerkracht in het leven te krijgen.

Ademen is essentieel om te leven. Toch staan we er niet zo vaak bij stil omdat het automatisch gaat. Deze module maakt duidelijk hoe groot de invloed van ademen is op lichaam en geest. Het volgen van deze module zal je kijk op ademhaling voor altijd veranderen. Je leert hoe ademhaling kan helpen om meer balans en veerkracht in het leven te krijgen. Je krijgt inzicht in het enorme belang van functioneel ademen. Therapeuten en coaches leren om disfunctionele adempatronen en de negatieve gevolgen daarvan bij een cliënt te herkennen. Daarnaast worden verschillende handvatten aangereikt die direct ingezet kunnen worden om ademhaling als onderdeel van het therapeutisch proces te gebruiken.
Ademwerk is werken

Je doet het zo’n 25.000 keer per dag, maar je staat er eigenlijk weinig bij stil. Het is een proces dat automatisch gaat en essentieel om te kunnen leven. Maar wist je dat het een van de weinige beïnvloedbare processen in je lichaam is? En wist je dat dit proces invloed heeft op zo ongeveer alle andere processen in je lichaam? Ademen! Naar schatting ademt 90% van de mensen disfunctioneel; ze ademen dan op een manier die het lichaam op dat moment niet helpt. Ze ademen te veel, te snel, chaotisch of een combinatie hiervan. Dat heeft negatieve effecten op fysieke, fysische en mentale processen wat er toe leidt dat het lichaam in een constante vlucht- of vechtstatus gaat verkeren. Stress, spierpijn, slaapproblemen, darmklachten, vaatvernauwing, verminderde concentratie, het kan allemaal te maken hebben met een verkeerde manier van ademen. Maar het mooie is, functioneel ademen kan je leren! Hiervoor krijg je verschillende instrumenten aangereikt. Daarnaast kijken we hoe je de ademhaling kan inzetten om op een dieper niveau in contact te zijn met je zelf.

Startdatum 11-06-2023
Annuleren uiterlijk op 11-06-2023
Prijs per persoon € 345
Opleiding-ID 1009O7761
Scholings-ID 1009O7761_11062023
Lestijden 10:00 - 17:00
Percentage theorie 0 - 25%
NBVH 12 punten
PSBK Ja, deels: 6 punten voor leden NVBH
KTNO accreditatie Ja
Aantal dagen 2
Dag 1 11-06-2023
Dag 2 18-06-2023
Locatie Locatie
Doelgroep

Deze module is onmisbaar voor iedereen die meer wil weten over de invloed die ademhaling heeft op lichaam en geest en die handvatten wil hebben voor minder stress en en gezond leven. De module is geschikt voor iedereen.

Leerdoelen per niveau
  •  Bewust worden van je eigen ademhaling.
  • Weten wat functioneel ademen is en wat disfunctioneel ademen is en hoe het je kan beinvloeden.
  • Weten wat een neusademhaling oplevert tov een mondademhaling.
  • Herkennen van functioneel/disfunctioneel ademen bij anderen.
  • Inzicht krijgen in de wijze waarop de ademhaling werkt.
  • De drie verschillende ademhalingsniveaus kunnen benoemen en de werking ervan.
  • De drie belangrijkste ademhalingsgebieden kunnen bieden en wat ze representeren.
  • Weten op welke wijze je invloed kan uitoefenen op ademhaling en op de (para)sympathicus.
  • Voor de ademhaling als tool verschillende oefeningen kennen: beïnvloeden ademhaling 5-7-8, verbonden ademhaling, box breathing.

Klik op de naam of foto voor meer informatie over Desiree Bastin

HypenZo is aangesloten bij: