Stichting HypenZo Burgemeester Mollaan 34 | 5582 CK Waalre
Waarom Hypnotherapie Bij Hypenzo

Bij hypnotherapie wordt trance ingezet om de aandacht naar binnen te richten, naar het onderbewuste, op een dieper niveau dan het rationele denken. Maar waarom is dat belangrijk en effectief?

Je herkent vast wel situaties bij jezelf of anderen waarin je goed hebt nagedacht over je situatie en jezelf hebt voorgenomen om zaken nu echt anders te gaan aanpakken. Maar in de praktijk val je toch weer terug in je ongewenste denk- en gedragspatronen. Inzicht en goede voornmens zijn wel belangrijk, maar blijkbaar niet altijd voldoende om gewenste veranderingen te realiseren.

Hypnotherapie werkt snel en effectief omdat het de problemen bij de dieper liggende oorzaken in het onderbewuste aanpakt, voorbij het rationele denken. Dan lijkt het soms alsof de gewenste verandering ‘als vanzelf’ op gang komen. Dat draagt niet alleen bij aan meer welzijn van jezelf als individu, maar het werkt ook positief door in je relaties.

Door het verwerken van onderbewuste, onverwerkte psychische en emotionele gebeurtenissen verandert ook ‘wat het lichaam zich herinnert en hoe het daarop reageert’. Daarom spreken wij ook wel van psychosociale en lichaamsgerichte hypnotherapie. Deze brede vorm van hypnotherapie draagt bij aan positieve gezondheid, bevredigende relaties en kwaliteit van leven.

Bij Hypenzo geloven wij dat effectieve hypnotherapie meer inhoudt dan alleen het aanleren van hypnotische technieken en scripts. Ieder mens is uniek en de therapie dient daarop te worden afgestemd. Daarom vullen wij hypnotherapie aan met gevarieerde psychotherapeutische werkvormen, waardoor jij als therapeut vanuit een gedegen basis je intuïtief en creatief kunt afstemmen op jouw cliënt. Onze docenten zijn ervaren professionals uit het vakgebied. Tijdens de opleiding leer je de hypnose- en andere technieken en vaardigheden ondersteund door up-to-date kennis en ga je je eigen proces van persoonlijke ontwikkeling aan. Daardoor ben je in staat te werken met mensen met een breed scala aan klachten en complexe problematiek.

Pin It

Hypenzo is aangesloten bij: