Mijn naam is Puk Heijnen-Poels en ik zit in het 3de leerjaar van de opleiding tot psychosociaal lichaamsgericht hypnotherapeut.Puk Heijnen Poels

In 2020 zat ik in niet de leukste periode van mijn leven, toen ik in aanraking kwam met een hypnotherapeut in de buurt.
Ik besloot contact met deze man te leggen en maakte een afspraak bij hem. Ik had problemen met eten en ik ging naar hem toe voor een virtuele maagband die onder hypnose gezet zou worden. Dit zou ondersteunend zijn bij het afvallen. Ik heb een aantal sessies bij hem gevolgd en kwam met deze man aan de praat over welke opleidingen hij had gevolgd.
Deze man had een eigen praktijk waarin hij verschillende problemen behandelde.
Via hem kwam ik terecht bij HypenZo en ik besloot naar een informatiemiddag te gaan.
Ik werd enthousiast van de informatie die er werd gegeven omdat het een breed omvattende opleiding is.
Psychosociale basiskennis zit ook in de opleiding wat zeer relevant is voor goede begeleiding van cliënten. Er wordt aandacht gegeven aan veel verschillende vakken.

Ik heb in het verleden een schooltijd periode gehad, waarin school mij niet veel deed en ik andere zaken buiten school interessanter vond. Ik voelde mij voor het eerst gezien als mens bij HypenZo.
Ik mag afgeleid zijn en als ik even ruimte nodig heb, dan is dat oké
Ik besloot de stap te wagen en aan de opleiding te beginnen.

Inmiddels zit ik in het 3de leerjaar en wat is de tijd snel gegaan. En wat zijn we (ik en mijn klasgenoten) gegroeid als mens en als persoon. Op de opleiding kom je er niet onderuit om naar jezelf te kijken. Schilletje voor schilletje wordt afgepeld. Het heeft mij opgeleverd dat ik mijzelf heel goed ken. Ik weet wat mijn gedrag patronen zijn, wat mijn triggers zijn en waar ik door geraakt word. Ik doorzie de patronen van een ander ook steeds meer door te observeren en te luisteren naar die ander. Dit levert mij veel informatie op waardoor ik de ander nog beter kan helpen.

In het eerste jaar werd mij de vraag gesteld: wat is jouw doel hier op deze wereld? Ik weet nog dat ik dit een bijzondere vraag vond en hier niet gelijk een antwoord op wist
Inmiddels kan ik zeggen dat ik het antwoord op deze vraag weet.
Mijn doel is om mensen wat te leren en mijn kennis en ervaring over te brengen.

Als ik deze opleiding heb afgerond ben ik zeker nog niet klaar met leren.
Ik kan met zekerheid zeggen dat ik dan een volle rugzak heb met kennis en tools met o.a psychosociale basiskennis, die ik in kan gaan zetten om cliënten te helpen.

Ik ben er trots op dat ik op latere leeftijd, nog een opleiding ben gaan volgen die mij past als mens.
 Ik kan bij HypenZo een basis leggen voor een mooie carrière in de toekomst.

Liefs,
Puk

 

Meer informatie over onze Opleiding Hypnotherapie? Klik HIER.

 

HypenZo is aangesloten bij: