Hanneke is in1980 begonnen aan de opleiding voor verpleegkundig. Van daaruit is ze gaan werken als verpleegkundige en vrij snel daarna als praktijkopleider en docent verpleegkunde.Hanneke Vd Broek

In 1992 heeft Hanneke de supervisoren opleiding gevolgd. Coaching bestond nog maar nauwelijks in Nederland. Om professionals te begeleiden en te leren reflecteren gaf je supervisie.

Later is Hanneke nog diverse coachopleidingen gaan volgen. Ze heeft sinds begin jaren ’90 een eigen coachpraktijk naast haar werk als docent/trainer en adviseur. Sinds begin 2022 werkt ze volledig voor haarzelf en heeft ze naast een coachpraktijk ook een praktijk als analytisch therapeut.

In 2020 is zij afgestudeerd aan het Jungiaans Instituut. Eigenlijk vormen haar loopbaan en opleidingen een constante tocht op zoek naar groei en ontwikkeling van haarzelf. Om van daaruit faciliterend te kunnen zijn voor anderen op hun weg. Een neverending story maar wel een weg  die haar steeds meer op haar eigen pad gebracht heeft. Freud en Jung en hun opvolgers zijn  daarbij voor haar steeds opnieuw weer inspirerend geweest. Het onbewuste deel van de psyche staat bij hen centraal. De dieptepsychologie noemen we dat. Een ontdekkingstocht naar het onbewuste wat daar leeft en gezien wil worden. Jung heeft de zoektocht naar je eigen bestemming en het vormgeven hieraan individuatie genoemd. Dit gaat over worden wie je bent. Boeiend, want zijn we dan niet altijd wie we willen zijn? En hoezo dan niet? Ik ben altijd benieuwd naar wat er diep in mensen leeft. Wat maakt dat mensen bepaalde keuzes maken, wat maakt dat ze zich tot iets aangetrokken voelen?

Hoezo voelt zij zich aangetrokken tot analytische therapie? Het gedachtegoed van Freud en Jung is inmiddels uitgegroeid tot een basis van waaruit wereldwijd therapie wordt bedreven. Met haar cliënten gaat op zoek naar de balans tussen dat wat ze al weten over zichzelf en dat wat nog als potentieel in het onbewuste verscholen ligt. Ze gebruik hiervoor technieken uit de dieptepsychologie. Zodat het volledige potentieel en uniciteit van het individu geleefd kan en mag worden.

Hanneke van de Broek verzorgt bij Hypenzo de lessen:

  • Jungiaanse Analytische therapie
  • Jungiaanse therapie

 

HypenZo is aangesloten bij: