• S16 Opleiding Hypnotherapie Reïntegratie CarrièreswitchHypenzo

  NIEUW!! Onze laagdrempelige (avond)workshops!

  Ben jíj op zoek naar dát stukje persoonlijke ontwikkeling dat verder gaat dan slim zijn, goed nadenken, doorzetten en volhouden.....
  en merk je dat het tijd is om jezelf een slag dieper te leren kennen om jezelf eindelijk compleet te voelen en je levenspad daarmee energiek te kunnen verrijken?
  Dan ben je bij HypenZo aan het juiste adres met deze serie unieke workshops!

 • Slider%20a

  Er zijn weer open dagen!

  Wil je als therapeut aan de slag om mensen effectief te helpen? Dan is onze beroepsleiding Hypnotherapie op HBO-niveau zeker iets voor jou!
  Kom naar één van onze open dagen en laat je informeren.

  17 augustus 2024

 • River 7411236 1280%20cropped

  Ons aanbod vakopleidingen

  Blader door ons volledige aanbod vakopleidingen

 • Slider%20c

  Meer impact in je vakgebied

  Deze 1 jarige opleiding is bedoeld voor mensen die al werkzaam zijn in hun vakgebied en zich willen door ontwikkelen op professioneel vlak.

 • Pen 6902495 1280%20cropped

  HypenZo biedt onderwijs dat therapeuten verder brengt!

  Opleiding voor lichaamsgerichte hypnotherapie
  Psychosociale basiskennis (PSBK)
  Scholingen en specialisaties voor de geestelijke gezondheidszorg, persoonlijke ontwikkeling en het bedrijfsleven.
  Blader eens door onze agenda


 • Slider%20e

  Wil je je als therapeut verder ontwikkelen

  Onze opleidingen, scholingen en specialisaties helpen je zeker om je skills te verbreden
  Blader eens door onze agenda


 • Cherry Blossom 703974 1280

  Een opleiding volgen?
  iets voor jou?

  Persoonlijke ontwikkeling
  Aanvullende scholing of carrière switch
  Reïntegratie 1ste en 2de spoor

  Bekijk onze webinars


 • Lighthouse 3013326 1280.croppedjpg

  Wat vinden onze studenten?


  "...omdat de visie en de inhoud van de opleiding me erg aanspreken..."

  "...ik heb in deze 6 daagse scholing ‘systemisch werken’ mooie, helende maar ook confronterende opstellingen mogen meemaken....

  "...voor mijn zelfontwikkeling omdat ik niet lekker in mijn vel zat..."


 • Slider%20h

  Scholingen in modules

  Bekijk onze bijscholingen en specialisaties

Wat onze studenten vinden

 • Jolanda Manders

  Student 4e jaars
  Jolanda%20Manders
  EIGEN ERVARING: INNERLIJK KINDWERK Je innerlijk kind is het deel van jou dat vaak rondloopt met trauma's, overlevingsgedrag, coping gedrag, (vechten, vluchten of bevriezen) overtuigingen of gedrag die niet langer meer passend is nu je volwassen bent. Tijdens mijn opleiding bij Hypenzo zijn we ook aan de slag gegaan met onze eigen innerlijk kind. Het eerste waar je mee begint is kennis maken met je innerlijk kind. In mijn geval kon ik meteen contact maken, maar het kan ook zo zijn dat je innerlijk kind erg bang is. Dan heeft je innerlijk kind wat meer tijd en aandacht nodig. 1 van de vragen die we mochten stellen was: Wat zou je als "kleine ik' een halve dag willen doen? Mijn antwoord was: op het strand spelen, zandkastelen bouwen en schelpen zoeken. Ik zag het al gelijk voor me, heerlijk spelen op het strand. Later op de dag mocht ik inderdaad met mijn innerlijk kind samen spelen op het strand. Dat vond ze zo fijn, de aandacht die ik had voor haar, dat werkte al helend. "Door je innerlijk kind weer toe te laten en te helen, heel je jezelf". Geniet van je dag! ❤️ Veel liefs, Jolanda 🍀
 • Inge Korthout

  Student 2e jaars
  Inge Korthout 1
  Verwachtingen had ik bij het begin van de opleiding niet echt. Het is wel zo, dat ik mezelf bij elke module weer tegenkom. Dit maakt de opleiding heel intensief en tegelijkertijd heel waardevol. Ook omdat er een hele hechte vertrouwensband is ontstaan met mijn mede studenten.
 • Ellen Crooijmans

  Student Systemisch werken en opstellingen
  Ellen Crooijmans
  Hannie Poos heeft ons de afgelopen weken kennis laten maken met veel manieren van opstellen. Ze heeft o.a. uitgelegd dat je oordeelloos mag waarnemen, de representant (het functioneren) krijgt betekenis en zo krijg je inzicht in onbewuste patronen en uiteindelijk handvatten om hiermee om te gaan. Elke opstelling werd goed begeleid en nabesproken. En elke cursist kon aangeven wat hij/zij er van heeft geleerd en wat het voor hem/haar heeft betekend. Ik heb in deze 6 daagse scholing ‘systemisch werken’ mooie, helende maar ook confronterende opstellingen mogen meemaken. Hannie dankjewel voor deze inspirerende dagen. Ellen
 • Jolanda Manders

  student 4e jaars
  Jolanda%20Manders
  VERDRIET DAT NIET STOPT Je hebt verschillende vormen van rouw. Je kan rouwen om een dierbare overledene, over iemand die voor altijd weg is. Maar je kan ook rouwen om iets anders, zoals een scheiding of om een baan die je hebt verloren en als je kind ernstige beperkingen heeft. In zulke omstandigheden kan het zijn dat je verdriet niet altijd als rouw wordt gezien. Maar als een depressie of als iemand die een pathologische rouw doormaakt. Omdat je kind blijft leven en voortdurend om aanpassingen vraagt, duurt de rouw voort en wordt de pijn van de ouders vaak niet opgemerkt. Er is een groot verschil tussen het kind waarvan je gedroomd hebt en het kind dat je hebt gekregen. Dat is niet in een korte tijd opgelost of verdwenen, het blijft een leven lang bestaan. Er zullen momenten zijn met extra stress en intense pijn. Het vraagt veel veel van je. Maar besef dan wel dat het dan om chronische rouw gaat, dat je na een hele lange tijd je nog steeds regelmatig verdrietig kunt voelen. Erken dat er verdriet is, en praat hierover. Kijk wat er nog wel is, wat er nog wel mogelijk is. Geef het ook de tijd, er is nu eenmaal geen eindpunt zichtbaar. Door dat los te laten valt de druk ervan weg. Iedereen is anders, iedereen rouwt anders. Veel liefs, Jolanda 🍀
 • Andrea Luijten

  Docent
  Andrea%20Luijten
  Het opleidingsinstituut bij uitstek voor hypnotherapie. Hypenzo, voorheen NVTH, zorgt voor een brede psychotherapeutische scholing die gebaseerd is op kennis én persoonlijke groei. Daarmee zijn de hypno-psychotherapeuten in staat kwaliteit te leveren aan hun cliënten.
 • Gerard van Vught

  Hypnose Coach
  Gerard%20van%20Vught
  Bij Opleidingscentrum Hypenzon de bijscholing "Werken met verslavingen" mogen doen. Een zeer leerzame training en op een boeiende en inspirerende manier gegeven. Dank aan de trainer Erik Willems en Opleidingscentrum Hypenzo voor deze waardevolle dagen.
 • Linda Buelens

  Student 4e jaars
  Linda Buelens
  De opleiding heeft naast de verplichte vakken voor de PSBK en de basis hypnose, hele gave vakken zoals moderne hypnotherapie, voice dialogue, kindertherapie, reïncarnatietherapie. Bovendien kun je er ook nog voor kiezen om een specialisatie te doen. Ik heb gekozen voor systemisch werk.
 • Serge Caelers

  Student Systemisch werken en opstellingen
  Serge%20Caelers
  In het begin van 2023 heb ik de scholing 'Specialisatie Systemisch werken en opstellingen' (door Hanny Poos) gevolgd bij Hypenzo. Een geweldige, intense scholing waar ik in een fijne, veilige setting de dieptes van het systemisch werk heb mogen verkennen en ervaren. Wat een ervaring! Er wordt vooral veel geoefend en dat maakt dat je er met je gevoel helemaal in kunt duiken. De inzichten die ik heb gekregen tijdens de 3 weekenden heb ik meteen kunnen integreren in mijn eigen werk als therapeut.
 • Marieke van den Dungen-Crone

  Student 3e jaars
  Marieke%20van%20den%20Dungen%20Crone
  Gisteren de laatste lesdag van het eerste van de vier jaar aan Hypenzo Opleidingen gehad. Wat is dit een geweldige opleiding! Alle vakken zijn stuk voor stuk zo interessant en leerzaam. Schooldagen zijn om naar uit te kijken. Gelukkig kon ik extra modules inplannen, zodat ik niet tot september hoef te wachten op nieuwe lessen. Als je zelf op zoek bent naar een opleiding of (bij)scholing is dit een echte aanrader!.
 • Jolanda Manders

  Student 4e jaars
  Jolanda%20Manders
  EIGEN ERVARING: JUNGIAANSE THERAPIE Volgens Carl Jung, een Zwitserse psychiater, heeft iedereen een schaduwkant. Een kant die je eigenlijk niet wilt zien van jezelf, maar die je wel bent. Onbewust doe je dan je best om die minder mooie kanten van jezelf verborgen te houden. Ook ik ben tijdens mijn opleiding op zoek gegaan naar mijn schaduwkant. Welke eigenschappen laat ik juist zien en welke juist niet? Maar ik kwam erachter dat ik veel niet liet zien. Ik maakte me vaak 'onzichtbaar'. Vooral tijdens de lessen, slikte opmerkingen weg, vroeg niet om aandacht, stelde geen vragen. En mijn eigen mening geven was al helemaal moeilijk. Alles om maar niet te laten zien wat er onder lag. De overtuiging over mezelf niet goed genoeg te zijn. Om niet gezien te worden als het domme kleine meisje. Of zie je wel ik kan het toch niet. Maar inmiddels heb ik geleerd dat ik wel goed genoeg ben, dat ik best even mijn mond mag opentrekken en mijn mening mag geven. Of een vraag mag stellen zonder dat ik het gevoel krijg dat ik dom ben. Dat fouten maken juist juist nodig zijn om weer van te leren. Dus naar je schaduwkant kijken kan je juist veel opleveren, in plaats dat je het alsmaar weg stopt. "Iemand met zijn eigen schaduw te confronteren is hem zijn eigen licht te laten zien". -Carl Jung- Geniet van je dag! ❤️ Veel liefs, Jolanda 🍀
 • Pierre Verbraak

  Relatie- en hypnotherapeut
  Pierre%20Verbraak
  Deelgenomen aan 2-daagse workshop Werken met verslavingen. Voor de 1e keer kennis gemaakt met HypenZo. Fijne locatie, goed bereikbaar en met veel parkeergelegenheid. De workshop werd gegeven door Erik Willems die zelf in de verslavingszorg werkzaam is en de theoretische grondslag uit de syllabus met praktische voorbeelden onderbouwde. Tevens werden er mooie handvatten gegeven voor toepassingen in de praktijk. HypenZo gaat voor kwaliteit en is een opleider die dit met deze workshop zeker heeft waargemaakt. Bedankt en vast en zeker tot de een volgende training of cursus.
 • Wendy Baets

  Student 4e jaars
  Een gedegen en uitgebreide opleiding met veel persoonlijke aandacht en heel enthousiaste docenten in een gemoedelijke en veilige sfeer. Er worden heel veel tools aangeboden die meteen geoefend worden, waardoor je ook meteen bij jezelf de diepte in gaat om je te kunnen ontwikkelen.

HypenZo biedt hoogwaardig onderwijs voor therapeuten

Praktijk- en ervaringsgericht
De opleidingen, scholingen en specialisaties van HypenZo zijn praktijk- en ervaringsgericht, worden gegeven door gespecialiseerde vakdocenten uit de praktijk en sluiten steeds aan bij de actuele behoeften van het werkveld.
HypenZo bestaat al meer dan 30 jaar
HypenZo (voorheen NVTH), hét opleidingsinstituut voor psychosociale en lichaamsgerichte hypnotherapie in Noord-Brabant, bestaat al meer dan dertig jaar en is vanaf het begin pionier in de hypnotherapie en de complementaire gezondheidszorg en voortdurend bezig met het verbeteren van het aanbod.
Degelijk studietraject met begripvolle souplesse
Kenmerkend en uniek voor HypenZo is dat in de opleiding hypnotherapie en de scholingen een degelijk studietraject gecombineerd wordt met begripvolle souplesse bij de inrichting daarvan.

HypenZo biedt specialisaties en scholingen voor:

 • Geregistreerde hypnotherapeuten
 • Psychologen
 • Praktijkverpleegkundigen
 • Artsen
 • Therapeuten met psychosociale insteek
 • Coaches
 • Sociaal Psychologisch Hulpverleners
 • Maatschappelijk werkers
 • Praktijkondersteuners
 • Paramedische beroepsbeoefenaars
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Carrière switch
 • Werkgevers
 • Reïntegratie
 • 2de spoor

HypenZo is aangesloten bij: