Stichting HypenZo Burgemeester Mollaan 34 | 5582 CK Waalre

Sociaal panorama

Sociaal panorama
Lesinformatie
Docent: Claudie van Ginneken
Niveau: Introductie
Lesdagen: Twee
Kosten: € 325,-
Contacturen: 12
Lestijden: 10:00 - 17:00 uur
NBVH. studiepunten: 12
Doelgroep o.a.
  • Paramedische beroepsbeoefenaars
  • Psychiaters
  • Psychologen

Ontdek het Sociaal Panorama, zoals oorspronkelijk ontwikkeld in de jaren ’90 van de vorige eeuw door NLP-er Lucas Derks. Deze veelzijdige methode wordt inmiddels wereldwijd onderwezen, maar is in Nederland nog relatief onbekend.

Sociaal panorama geeft inzicht in de plek van mensen ten opzichte van onszelf

Jouw plek tussen anderen heb je onbewust vastgelegd. Daardoor blijf je wie je bent en zoals je bent, ook al wil je het misschien anders. Relaties worden binnen het Sociaal Panorama-model opgevat als onbewuste constructies die we hebben gemaakt in onze mentale ruimte. We beleven mensen die we kennen op een plek ten opzichte van onszelf, en die plek bepaalt de aard en kwaliteit van onze relaties. Met behulp van Sociaal Panorama kunnen problemen met intieme relaties, zelfvertrouwen, conflicten, macht, families en teams relatief eenvoudig geanalyseerd en opgelost worden.

Deze 2-daagse biedt je een gedegen basiskennis en -vaardigheid van Sociaal Panorama. Je ontdekt uitgangspunten als ‘relatie is locatie’ en de Wet van Derks. Vooral gaan we aan de slag met heel praktische technieken voor het onderzoeken en bijstellen van het familiepanorama van je cliënt en voor het verbeteren van zijn zelfbeeld. Deze technieken ga je in de workshop zorgvuldig aanleren en toepassen, zodat je ze direct daarna kunt gaan gebruiken in de praktijk.

Voor therapeuten die overwegen de opleiding tot Sociaal Panorama Consulent te gaan volgen is deze 2-daagse een waardevolle voorbereiding, die je helpt met nuttige voorkennis te beginnen aan de opleiding. Deze 2-daagse is echter een afgeronde training. Na afloop beheers je diverse bijzonder simpele en doeltreffende technieken.

Mocht deze cursus niet geaccrediteerd zijn door de voor u relevante beroepsinstantie, dan kunt u altijd contact met ons opnemen om te bekijken of accreditatie mogelijk is.

Wil je meer informatie over de module Sociaal panorama Neem dan contact op via het contactformulier. o.v.v. Sociaal panorama

Pin It

Hypenzo is aangesloten bij: