Stichting HypenZo Burgemeester Mollaan 34 | 5582 CK Waalre

Verlieskunde

Verlieskunde
Lesinformatie
Docent: Francis van Venrooij
Niveau: Basis
Lesdagen: Twee
Contacturen: 12
Lestijden: 10:00 - 17:00 uur
Doelgroep o.a.

We krijgen allemaal te maken met rouw en verlies. Echt allemaal. Het hoort bij het leven. Toch is het in Nederland nog steeds een taboe en vinden we het vaak lastig om erover te praten. We leren niet hoe we om kunnen gaan met verlies. Dat we het niet op hoeven lossen, niet eens op kunnen lossen. Dat het iets is wat je met je meedraagt in de rest van je leven. Dat het heel normaal is. "Rouw is een normale reactie van normale, evenwichtige mensen", aldus Manu Keirse.

Maar wat is rouw eigenlijk? En hoe ga je daar dan mee om? Wat zijn factoren die rouw kunnen belemmeren en hoe kun je daar mee aan de slag gaan? Hoe kun je een gezond rouwproces op gang brengen?

Hoe kun je mensen in je omgeving helpen in hun rouwproces? En hoe doe je dat als hulpverlener? Hoe ver ben jij met jouw eigen rouwproces(sen)?

Naast de psycho-educatie gaan we in deze bijscholing ook praktisch aan de slag. Door met elkaar in gesprek te gaan en aan de hand van oefeningen krijg je zicht op je eigen rouwproces en ervaar je hoe jij rouw herkent.

Pin It

Hypenzo is aangesloten bij: