Stichting HypenZo Burgemeester Mollaan 34 | 5582 CK Waalre

Oog voor seksualiteit

Scholing Oog Voor Seksualiteit
Lesinformatie
Docent: Carla Rutgers
Niveau: Basis
Kosten: € 290
Lestijden: 10:00 - 17:00 uur
Doelgroep o.a.

Lesdata: 28 en 29 januari 2023

Klik hier om je in te schrijven

“Hoe gemakkelijk vraag jij je klanten naar hun intieme en seksuele leven?”

Deze bijscholing wordt gegeven op 28 en 29 januari 2023.

Uit onderzoek blijkt dat veel hulpverleners nalaten om klanten te vragen naar hun seksleven, terwijl dit voor de meeste mensen een belangrijk onderdeel is van hun leven. Het doel van deze tweedaagse bijscholing is om hypnotherapeuten en vele andere professionals in de gezondheidszorg te helpen om gemakkelijker het gesprek aan te gaan over seksualiteit. Dit zal worden bereikt door:

  1. Het aangereikt krijgen van de geschiedenis van en diepgaande kennis, mythes en misvattingen over seksualiteit en het belang van lichaamsbewustzijn.
  2. Te leren met welke vragen klanten komen over seksualiteit en hoe hierop in te gaan
  3. Uitwisseling hoe jij het doet in je eigen praktijk, waar loop je tegenaan
  4. Oefeningen waarbij met hulp van een casus of eigen ervaring gesprekken over seksualiteit worden gevoerd, met aandacht voor het ongemak en\of de emoties die ontstaan en hoe daarmee om te gaan.
  5. Opdrachten voor oefeningen die jouw begrip van aanraken en aangeraakt worden en gevoelsbewustzijn (interoceptie) zullen vergroten (niet-seksueel)
  6. Reflectie over en evaluatie van deze oefeningen en opdrachten.

Deze bijscholing is veilig, respectvol en betamelijk. Er worden aanraakoefeningen gedaan, maar nooit seksueel of op intieme lichaamsdelen. Deelnemers mogen altijd kiezen niet te antwoorden op schriftelijke of mondelinge vragen of niet deelnemen aan opdrachten of oefeningen. De inbreng van hun eigen expertise wordt gevraagd en gewaardeerd. Er zijn twee opdrachten waar de deelnemers iets bij zichzelf onderzoeken, deze worden als opdracht meegegeven om dat thuis, in alle veiligheid en betamelijkheid te doen.

Alle blokken zullen starten met een korte lichaamsgerichte opdracht, zoals een geleide meditatie, een lichte trance, tai-chi oefeningen en shaking. Een wakker lichaam betekent een wakkere geest die beter informatie kan opnemen.

De bijscholingsdagen bestaan uit opdrachten of oefeningen en zijn interactief. De benodigde kennis wordt vooraf in een reader aangeboden. Zo blijven de deelnemers betrokken en actief en leren zij door te doen of door bij te dragen.

Deze bijscholing wordt verzorgd door dr. Carla Rutgers, relatietherapeut en coach voor seksualiteit. Zij ontwikkelde het model van seksuele persoonlijkheid met een bijbehorende test.

www.jouwseksuelepersoonlijkheid.nl

Pin It

Hypenzo is aangesloten bij: