Stichting HypenZo Burgemeester Mollaan 34 | 5582 CK Waalre

Jungiaanse therapie 3 - werken met de schaduw

Jungiaanse Therapie 3
Lesinformatie
Docent: Hanneke van de Broek
Niveau: Verdieping
Lesdagen: Twee
Kosten: € 245
Contacturen: 12
Lestijden: 10:00 - 17:00 uur
Doelgroep o.a.

In het eerste blok Jungiaanse therapie heb je zicht gekregen op de werking van het onbewuste en de invloed van schaduwdelen op gedrag en gevoel. Het tweede blok ging over de therapeutische relatie en de werking van de schaduw daarin. Ook hebben  we geoefend met de manier van vragen om achter de verdedigingslinies van het bewustzijn te komen. In deze tweedaagse gaan we verder oefenen met het therapeutisch werk om binnen te komen, bij het pijnpunt. En dan pakken we meteen door met interventies gericht op verwerken (catharsis) en het ontwikkelen van ik-kracht.

Doelgroep:

Hulpverleners in de (complementaire) geestelijke gezondheidszorg die basale kennis hebben van de dieptepsychologie en/of de analytische therapie van Jung, bijvoorbeeld opgedaan in de cursussen Jungiaanse therapie van Hypenzo.

Accredaties:

Mocht deze cursus niet geaccrediteerd zijn door de voor u relevante beroepsinstantie, dan kunt u altijd contact met ons opnemen om te bekijken of accreditatie mogelijk is.

Pin It
 • De student kan bij een client herkennen
  1. Een of meer schaduwdelen
  2. De fase van ontwikkeling (levensfase en persoonlijkheidsstaat (pre/trans)
  3. Het thema achter de vraag of klacht
  4. De zielsthematiek oftewel het waartoe
 • De student kan gevoelens en reactiepatronen bij zichzelf herkennen in de relatie met een cliënt + waardoor het wordt getriggerd (tegenoverdracht)

 • De student kan experimenteren met verschillende therapeutische rollen en interventies, gericht op verschillende doelen (bewustwording, catahrsis, ik-kracht).

Hypenzo is aangesloten bij: