Stichting HypenZo Burgemeester Mollaan 34 | 5582 CK Waalre

Voice Dialogue

Voice Dialogue
Lesinformatie
Docent: Monique van der Klooster
Niveau: Basis
Lesdagen: Drie
Kosten: € 435
Contacturen: 18
Lestijden: 10:00 - 17:00 uur
NBVH. studiepunten: 18
Doelgroep o.a.
Waarom Voice Dialogue? Stel je voor dat je zelf aan het roer staat van een groot jacht. Op de woelige zee van het leven. Soms kan de kapitein het schip niet meer houden en twijfelt aan zijn keuzen.

Voice Dialogue maakt je bewust van je zelven.

Welke koers ga ik varen? Zal ik van de koers afwijken? Ga ik weer naar huis? Wat doe ik in zwaar water? Wie zal ik om raad vragen? De denker? De durfal ? De (innerlijke) criticus? 

Het komt voor dat de kapitein (iemand) het niet meer weet. Zeeziek is, of erg in de bonen van iets. Dan komt er zomaar iemand van het schip, (een van zijn zelven) die het schip van hem overneemt.  Dit kan bewust of onbewust gebeuren. Wanneer een onbewust copingsdeel ons schip bevaart, kunnen we niet meer mee sturen of zelf het roer weer overnemen. We voelen ons dan niet helemaal onszelf.  Hoe langer het duurt, hoe slechter we ons gaan voelen! Dan halen we hulp bij iemand die ons weer achter ons eigen stuur zet!  Die ons bewust maakt van onze zelven en dit door middel van de techniek van voice dialoog!  Welk zelfdeel had het overgenomen en waarom?

We leren met deze eenvoudige techniek van voice dialoque onszelf in snel tempo kennen. En Voice Dialoque maakt ons bewust van onze innerlijke krachten. zowel de therapeut als de cliënt. Na 20 jaar ervaring ben ik soms nog steeds verbaasd hoe snel voice dialoque verlichting en inzicht kan geven vanuit ons diepste ik.

Wil je meer informatie over de module Voice Dialogue? Neem dan contact op via het contactformulier. o.v.v. Voice Dialogue.

Pin It

Het doel van deze training is deels om de technieken te leren kennen waarmee de cliënt zich op een veilige manier bewust wordt en zich veilig voelt als al zijn delen zich uitspreken. Hij zal zelfs ook steeds verrast worden. Het andere deel is dat je als therapeut sterker in je schoenen komt te staan. En in gewoon duidelijk Nederlands  uitleg te kunnen geven over deze techniek. (cliënten die bang zijn  hun ogen te sluiten in hypnose sessies, doen dit vaak liever als eerste). Het is een mooie opstart om daarna met hypnose te gaan werken en met voice dialogue al voorwerk gedaan hebt.  Leren een volwaardig facilitator te zijn.

  • Gesprekstechnieken
  • Ruimte leren innemen, zowel innerlijk als letterlijk in je praktijkruimte. 

Hypenzo is aangesloten bij: