06 40429440

Ademwerk basis

Ademwerk basis

Ademen is essentieel om te leven.

Toch staan we er niet zo vaak bij stil omdat het automatisch gaat. Het volgen van deze module zal je kijk op ademhaling voor altijd veranderen. Deze module maakt duidelijk hoe groot de invloed van ademen is op lichaam en geest. Het merendeel van de mensen ademt disfunctioneel. Disfunctioneel ademhalen kan leiden tot allerlei klachten terwijl functioneel ademen leidt tot balans, veerkracht en focus. Je leert wat functioneel ademen inhoudt en hoe je dat als therapeut of coach kan inzetten als onderdeel van het therapeutisch proces. Ook disfunctionele adempatronen komen aan de orde. De signalen hiervan ga je herkennen, je kan de negatieve gevolgen voor je cliënt benoemen en je krijgt technieken aangereikt die je direct kan inzetten om adempatronen te verbeteren.

Je doet het zo’n 25.000 keer per dag, maar je staat er eigenlijk weinig bij stil. Het is een proces dat automatisch gaat en essentieel om te kunnen leven. Maar wist je dat het een van de weinige beïnvloedbare processen in je lichaam is? En wist je dat dit proces invloed heeft op zo ongeveer alle andere processen in je lichaam? Ademen! Naar schatting ademt 90% van de mensen disfunctioneel; ze ademen dan op een manier die het lichaam op dat moment niet helpt. Ze ademen te veel, te snel, chaotisch of een combinatie hiervan. Dat heeft negatieve effecten op fysieke, fysische en mentale processen wat er toe leidt dat het lichaam in een constante vlucht- of vechtstatus gaat verkeren. Stress, spierpijn, slaapproblemen, darmklachten, vaatvernauwing, verminderde concentratie, het kan allemaal te maken hebben met een verkeerde manier van ademen. Maar het mooie is, functioneel ademen kan je leren! Hiervoor krijg je verschillende instrumenten aangereikt.

Wat leer je in deze module ademwerk

In deze module krijg je in een dag inzicht in hoe de ademhaling werkt en hoe de ademhaling verschillende processen in het lichaam beïnvloedt. Deze dag gaat over het vinden van balans door ademen. Na deze dag ken je het verschil tussen functioneel en disfunctioneel ademen. Je leert technieken om ademhaling te verbeteren en wanneer je deze in kan zetten. Daarvoor onderzoek je onder andere je eigen ademhaling. Je leert de drie belangrijkste ademhalingsgebieden kennen en wat ze representeren. Dat helpt je in het ‘lezen’ van de ademhaling van je client: wat zegt de wijze van ademhalen mogelijk over de persoon die tegenover je zit?

Doelgroep

Deze dag is onmisbaar voor iedereen die meer wil weten over de invloed die ademhaling heeft op lichaam en geest en die handvatten wil hebben voor minder stress en en gezond leven. Deze dag is geschikt voor iedereen.

Aanvraag STAP-budget is mogelijk.

Klik hier voor de voorwaarden en aanvraagdata


 

 

Scholing-informatie

Startdatum Nog niet bekend
Maximaal aantal studenten 1
Prijs p.p € 175
NBVH Studiepunten 6
PSBK Studiepunten 6
Duur één dag
Niveau scholing basis
Locatie Locatie HypenZo
Categorie(ën) Scholingen

Docent(en)

Locatiekaart

HypenZo is aangesloten bij:

06 40429440

Lesdagen

vr - za - zo 10:00 - 17:00

Burgemeester Mollaan 34

5582 CK Waalre

BEROEPSOPLEIDING

HYPNOTHERAPIE