06 40429440

Emotionele Balans

Emotionele Balans

Vele kleine wonden, groot zeer

Veel van onze emotionele verwondingen komen voort uit onze vroege jeugd, de imprintfase, op de leeftijd dat we situaties nog niet goed konden overzien, nog geen goed besef van tijd hadden en ons nog niet in anderen konden verplaatsen. De impact van voorvallen is dan veel groter en omdat je als klein kind afhankelijk bent, sta je soms doodsangsten uit als je ouders of verzorgers niet beschikbaar zijn.

De machteloosheid of paniek kan ineens weer worden opgeroepen als er in je volwassen leven iets gebeurt dat op de een of andere manier vergelijkbaar is. Het hoeft maar enigszins te lijken op (een deel van) je eerdere, nare ervaring en de oude emoties komen naar boven en sturen je vanuit je onderbewuste.

Een harnas voor de wonden

Zo lopen mensen vanaf het eerste prille begin van hun leven emotionele verwondingen op. Situaties die gepaard gaan met allerlei emoties laten sporen achter, vormen als het ware littekens in onze hersenen en ons lichaam.

Met behulp van allerlei strategieën of overlevingsmechanismen leren we ermee om te gaan; we zorgen dat we de pijn niet hoeven te voelen en creëren allerlei overtuigingen die ons op dat moment helpen, maar die in ons latere leven ons welzijn behoorlijk in de weg kunnen staan. We proberen ons te beschermen en stoppen die te pijnlijke emoties weg achter een soort harnas, zo voelen we de pijn niet meer.

Sommige mensen gaan hier hun hele leven mee door, het harnas gaat deel uitmaken van hun karakterstructuur. Mensen die willen groeien en hun harnas af willen leggen, komen dan ook oude pijn en oud verdriet tegen. Die horen bij het verwerken en het pad van persoonlijke groei.

Emotioneel volwassen worden

Emotioneel volwassen betekent dat je in staat bent naar jezelf te kijken vanuit een meta-positie op het moment dat er emoties in je omgaan. Dat doe je door te gaan voelen in je lichaam en luisteren naar de boodschap van je emoties.

Bijbehorende belemmerende overtuigingen, zoals ‘Ik ben niet goed genoeg’ of ‘Ik kan het niet’ kunnen dan worden omgezet in bekrachtigende overtuigingen. In deze lesmodule ga je op ontdekkingstocht in jezelf en je krijgt een dieper inzicht in je eigen gevoeligheden (rode knoppen) en van daaruit kun je de rode draad in je leven gaan zien.

Je gaat ontdekken welke pijn (klein of groter trauma) eraan ten grondslag ligt. Je leert je ratio op een constructieve manier in te zetten om jezelf emotioneel te ondersteunen en te helen. Je krijgt handvatten om te werken met je emoties en je onderbewuste en je persoonlijke groeiproces te bevorderen.

Scholing-informatie

Startdatum 04-02-2023 10:00
Einddatum 05-02-2023 17:00
Maximaal aantal studenten Onbeperkt
Prijs p.p € 290
Aantal studenten leergroep 12
NBVH Studiepunten 12
PSBK Studiepunten 12
Duur 2 dagen
Dag 1 4 februari 2023
Dag 2 5 februari 2023
Categorie(ën) Scholingen

Docent(en)

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

HypenZo is aangesloten bij:

06 40429440

Lesdagen

vr - za - zo 10:00 - 17:00

Burgemeester Mollaan 34

5582 CK Waalre

BEROEPSOPLEIDING

HYPNOTHERAPIE